≫ 

Beograđani i dalje misle da mogu da "nadmudre sistem": Na tablicama maske kao zaštita od kazne

Iako je više puta rečeno da prekrivanje tablica ne štiti vozače od spomenutog nadzornog sistema, građani istrajavaju u svojoj nameri da dokažu suprotno

  • 41
oko sokolovo, tablice, maske Foto: Telegraf.rs

Bahato parkiranje u Beogradu nije novost, ali od kada je uvedem sistem za kontrolu vozila "Oko sokolovo", vozači su postali maštovitiji u načinima kojima pokušavaju da "prevare sistem". Poslednjih meseci maska je postala glavno oruđe u prikrivanju tablica, a današnji primer sa gradskih ulica dokazuje da Beograđani ne odustaju od borbe sa "Okom sokolovim".

Iako je više puta rečeno da prekrivanje tablica ne štiti vozače od spomenutog nadzornog sistema, građani istrajavaju u svojoj nameri da dokažu suprotno.

Maska, koja više nije tako originalan potez, ponovo je zapažena na tablicama jednog od automobila u saobraćaju.

To, naravno, nije jedini način na koji su vozači pokušavali da prevare novi sistem za kontrolu vozila. Pri nepropisnom parkiranju, a da ne bi morali da plate kaznu, vozači su čak skidali tablice sa vozila, pokrivali ih krpama za prašinu, raznim materijalima, kartonom poduprtim letvom kako ne bi spao.

Međutim, uprkos svim naporima da spreče "Oko sokolovo" da registruje njihova vozila, Parking servis obično ima pune ruke posla u odnošenju nepropisno parkiranih automobila čiji su se vozači služili raznim prevarama, jer upravo "Oko sokolovo" snimi nepropisno parkiranje, a najbliža patrola policije i Parking servis odmah reaguju.

Video: Čovek u centru Beograda stavlja masku na tablice auta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • oki

    6. oktobar 2021 | 18:51

    Morate prvo napraviti parking mesta da bi mogli kaznjavati,samo rokate zgradetine nema civek gde ni biciklo da parkira a uveli sokolovo oko i opet narodu preko grbace

  • SrbskiBek

    6. oktobar 2021 | 18:25

    Zemlja kazni propisa i izvrsitelja...

  • nemke

    6. oktobar 2021 | 19:37

    Ako cemo realno, zasto na Kosovu i Metohiji ljudi moraju da lepe na tablice a u Bg-u to ne sme, ista je drzava... i to je kao neki uspeh? :(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA