Studenti slabije uče na onlajn predavanjima: "Nemamo uopšte kontakt sa profesorima"

Studenti smatraju da ima dosta propusta na pojedinim predmetima

  • 2
Amfiteatar, studenti, fakultet, Francuska, studenti Foto: Tanjug/AP

Na fakultetima Univerziteta u Beogradu nastava se odvija po kombinovanom modelu, što većina studenata vidi kao otežavajuću okolnost jer smatraju da onlajn predavanja ne pružaju znanje koje bi dobili u stalnoj interakciji sa profesorima.

Student Biološkog fakulteta Zoran Mitić smatra da takav način rada umanjuje kvalitet nastave. On je rekao da je teže ispratiti onlajn predavanja, jer, kako kaže, kod kuće se odvlači više pažnje.

- Kućni uslovi nisu sasvim savršeni, a skoro uopšte nemamo interakciju sa profesorima - rekao je Mitić.

Njegova koleginica Jelisaveta Nović kaže da ima dosta propusta na pojedinim predmetima koji zahtevaju konstantno ponavljanje. S druge strane, ona ističe da je za neke predmete kombinovani model nastave "sasvim ok", naročito za one gde ima dosta teorije.

- Za one predmete za koje mogu da učim iz knjige, sasvim je ok ovaj princip nastave, ali za druge predmete, poput hemije, ima dosta propusta - rekla je Jelisaveta za Tanjug.

Studentkinja Katarina naglašava da joj se ne sviđa što ima onlajn nastavu, uz ocenu da ni brucošima takav model rada nije povoljan.

- Nemamo uopšte kontakt sa ljudima sa fakulteta, sa profesorima, teže je pratiti nastavu. Brucoši nemaju utisak da su upisali fakultet, a i stariji studenti nisu zadovoljni, lošiji su proseci - ukazala je ona.

Dodala je, međutim, da onlajn nastava nije "ništa strašno" i izrazila uverenje da će se i ona i njene kolege izboriti sa kombinovanom nastavom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nastava uživo !

    13. oktobar 2021 | 15:59

    Online nastava je glupost i potpuno je neefikasna. Student moraju da idu na fakultet i imaju interakciju sa profesorima i kolegama takođe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA