≫ 

Halo, halo: Neko je zaboravio stari telefon, sada je to samo komad smeća kod Buvljaka

Veliki deo robe koja ovde može da se nađe potiče baš iz kontejnera

  • 1
Buvljak Foto: Mateja Beljan

Ulična prodaja ispod železničkog podvožnjaka kod Buvljaka godinama cveta. Ni prodavce, a ni smeće koje za sobom ostavljaju, niko ne može da počisti.

Buvljak je prosto deo našeg kolektivnog bića.

Ipak, u delu Novog Beograda koji postaje elitni, okružen najmodernijim poslovnim centrima, nije nimalo prijatno gaziti prnje, plastiku, stare kasete, diskete, novine i časopise.

Veliki deo robe koja ovde može da se nađe potiče baš iz kontejnera. A, sve što se ne proda definitivno je bezvredno i ostaje odbačeno. 

To smeće se posle razvlači, nosi ga vetar, ali i ljudi, koji možda opet negde pokušaju da prodaju ono što je po drugi put odbačeno.

Tako će biti i sa ovim telefonom. Niko ga nije hteo, mnoge centrale više ne podržavaju ove stare telefone, ali sigurno je da će ovaj telefon nastavidti da cirkuliše ulicama grada.

Neko će ponovo želeti da ga proda. Neko će ga poželeti za ukras, a onda ponovo odbaciti...

Ipak, bilo bi dobro da se jednom ilegalni buvljak kraj onog legalnog na Novom Beogradu, zauvek raščisti.

Video: Otišli smo na novobeogradsku deponiju: Tamo nam je Petro Nackov otkrio sve „tajne“ o smeću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BreDragan

    16. oktobar 2021 | 12:22

    Onaj "legalni" buvljak je OTC - otvoreni tržni centar. Ukoliko se i zatvori ilegalni buvljak, narod će otvoriti novi samo na drugoj lokaciji (verovatno i na ulici / trotoaru). Ne može se sprečiti nešto što narodu treba. Mislim da je bolje naplatiti SIMBOLIČNU pijačarinu i za te pare organizovati čišćenje. Ili još bolje platiti čišćenje iz budžeta grada. Tada trgovci neće iznositi robu na ulicu kao ranije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA