Tokom vikenda podela plavih i zelenih kanti domaćinstvima na Voždovcu i Zemunu

JKP "Gradska čistoća" tokom dana vikenda 16. i 17. oktobra deliće plave i zelene PVC kante za domaćinstva na teritorijama GO Zemun i Voždovac

  • 0
JKP Gradska čistoća Foto: JKP "Gradska čistoća"

Podela zelenih kanti namenjenih odlaganju klasičnog komunalnog otpada za oko 200 domaćinstava naselja Beli potok na teritoriji GO Voždovac počinje u subotu u 07.00 časova, kada će ekipe JKP "Gradska čiostoća" kante donositi sugrađanima na kućnu adresu.

Akcija podele plavih kanti namenjenih odlaganju reciklažnog otpada počinje, takođe u subotu, u 07.00 časova, ali na GO Zemun. Tada će oko 350 domaćinstava iz naselja Ekonomija, 13. oktobar i Oficirska kolonija koji već poseduju zelenu kantu dobiti i plavu i na taj način priključiti se domaćinstvima koja su već u sistemu reciklaže.

JKP Gradska čistoća Foto: JKP "Gradska čistoća"

Direktor JKP "Gradska čistoća" Marko Popadić kaže da se tehnologija prikupljanja otpada putem kanti pokazala kao najbolje rešenje za naselja sa individualnim tipom izgradnje.

- Ovom tehnologijom sugrađanima olakšavamo odlaganje otpada i pružamo kvalitetniju komunalnu uslugu. Pored zelenih, podelom plavih kanti olakšavamo domaćinstvima da uzmu učešće u reciklaži, a time i smanje količine klasičnog komunalnog otpada u zelenim kantama. U narednom periodu nastavljamo uključivanje domaćinstava sa individualniom izgradnjnom u sistem odnošenja otpada putem kanti. Na taj način zajedno sa sugrađanima brinemo o životnoj sredini, podižemo svest o važnosti reciklaže i radimo na njenom omasovljavanju u Beogradu. Kvalitetna usluga i povećanje količine otpada koji se daljim tretmanom priprema za proces reciklaže, su neki od osnovnih ciljeva JKP "Gradska čistoća" - istakao je Popadić i podsetio da oko 70.000 domaćinstava poseduje zelenu kantu za klasični komunalni otpad, a oko 30.000 domaćinstava ima i plave kante.

Tokom uručenja kanti, koje će biti obavljeno od 7.00 do 14.00 časova, sugrađanima će biti predočena dinamika pražnjenja i odvoženja smeća, tako da je jedina njihova obaveza da određenim danom u nedelji kante ostavljaju ispred svojih kapija, na ulici, jer radnici "Čistoće" ne ulaze u privatan posed. Oni koji ne budu u mogućnosti da kante preuzmu tokom ove podele, naknadno se mogu javiti pogonu JKP "Gradska čistoća" Zemun ili Voždovac, kako bi dogovorili preuzimanje kante za svoje domaćinstvo.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA