≫ 

Mala Užičanka (16) na respiratoru u Institutu za majku i dete: Korona pojela pluća

Ona je početkom septembra imala upalu grla, bila negativna na kovid, lečena antibioticima, dobila je potom infektivnu mononukleozu koja joj je potpuno oborila imunitet

  • 12
Devojka, bolnica, korona virus, kovid 19, respirator Foto: Shutterstock

Devojčica od 16 godina, koja je na respiratoru u Institutu za majku i dete zvog kovida i kojoj se lekari bore za život, iz Užica je i učenica je treće godine srednje škole, rekla je prim. dr mr. sc. Dara Savić Božović, načelnica pedijatrije u užičkoj bolnici, koja je tinejdžerku poslala na dalje lečenje u Beograd.

- Ona je početkom septembra imala upalu grla, bila negativna na kovid, lečena antibioticima. Dobila je potom infektivnu mononukleozu koja joj je potpuno oborila imunitet i na organizam koji nije imao čime da se brani došao je kovid, potvrđen i testom. Usledila je obostrana upala pluća, smeštena je kod nas, bila je stabilna, na kiseoničkoj potpori, sa stabilnom saturacijom. Noć pred odlazak na Institut naglo joj je pala saturacija, bio je to početak citokinske oluje, skener je pokazaoo masivniju upalu pluća - rekla je za Kurir dr Savić Božović.

U Institutu je bila u početku stabilno, na odeljenju pulmologije.

- Slala mi je i poruke. Ona je jedno predivno, predobro dete, uvek vesela, pravi anđeo. I posle 3-4 dana došlo je do još jednog naglog pogoršanja, morali su da je priključe na respirator. Korona joj je pojela pluća - plakala je doktorka govoreći.

Video: Apel Lanine mane iz bolnice u San Dijegu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S

    15. oktobar 2021 | 18:07

    Sinoc sam oko 22 h odvela dete od 3 god u Tirsovu, 40,3 je imala t. Tamo je deo za potencijalnih Covid krcat, u 3 ujutru smo zavrsili. Ona je neg ali toliko je poz dece sa upalom pluca, crp po 700 i kusur, stavljaju ih iza paravana po hodnicima da primaju terapiju, nema gde. Najstarijeg deteta drug od 14 god u bolnici sa obostranom upalom. Ovo vise nije covis sa pocetka pandemije, sada je tezi, agresivniji, ne bira da li su trudnice, bebe, deca.

  • Jelica

    15. oktobar 2021 | 17:41

    I ko ce da odgovara sad, ministar tvrdi da u skoli nema zarazavanja.

  • Profesorka

    15. oktobar 2021 | 17:41

    Sram vas bilo, a srednje skole otvorene.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA