≫ 

Pokretna kancelarija Gorana Vesića danas bila u Malom Mokrom Lugu

- Na jednom sastanku smo dogovorili desetak problema što je važno za građane Malog Mokrog Luga, a ja ću dolaziti redovno pa ćemo videti šta sve možemo i u budućnosti da uradimo – naveo je zamenik gradonačelnika

  • 1
VESIC KANCELARIJA ZVEZDARA

Foto: Tanjug/Predrag Mitić

Zamenik gradonačelnika Goran Vesićje danas sa saradnicima i volonterima putem svoje pokretne kancelarije, posetio opštinu Zvezdara i tom prilikom razgovarao sa meštanima Malog Mokrog Luga o rešavanju njihovih problema.

Vesić je naglasio da nikada nije više uloženo u Mali Mokri Lug nego proteklih sedam, osam godina što je dokaz da su Grad Beograd i Opština Zvezdara dobro radili svoj posao.

Kako je rekao, najveći problem Malog Mokrog Luga je kanalizacija i zato je dogovoreno da se krene u projektovanje sekundarne kanalizacije.

- U međuvremenu radimo završetak projektovanja Mokroluškog kolektora. Kada to završimo radićemo kanalizaciju Cvetanova ćuprija kao što ćemo raditi i u Malom Mokrom Lugu. Opština će se baviti rekonstrukcijom groblja mada je do sada dosta posla već urađeno – rekao je Vesić.

On je dodao da je dogovoreno da opština uradi ogradu oko vrtića, a Grad Beograd će, kako je rekao, uraditi jedno dečje igralište kako bi mališani ovde imali prostor za igru kakav imaju deca u svim drugim delovima grada.

- Dogovorili smo se da opština uradi projekat za rekonstrukciju Starog mlina, a da Grad obezbedi sredstva da se tu napravi jedan omladinski kulturni centar. - Ideja je da to bude mesto gde će moći da se okupljaju mladi, gde će imati binu i održavati koncerte i organizovati druge kulturne događaje. Opština radi na rekonstrukciji mesne zajednice koja će postati opštinski uslužni centar. Građani Malog Mokrog Luga će tu imati sve opštinske, gradske i mnoge republičke šaltere tako da neće morati da idu čak do opštine Zvezdara, a ni do grada kada treba da završe neke administrativne poslove – rekao je Vesić.

On je najavio da sledeće sedmice počinje da se radi stajalište na Bulevaru kod Nine Kirsanove koje inače pravi saobraćajni problem.

- Pričali smo i o tome da se uredi prostor oko škole, naprave trotoari, da se postave pešački prelazi, kao i ležeći policajci. Kao što vidite na jednom sastanku smo dogovorili desetak problema što je važno za građane Malog Mokrog Luga, a ja ću dolaziti redovno pa ćemo videti šta sve možemo i u budućnosti da uradimo – rekao je na kraju Vesić.

Predsednik Opštine Zvezdara Vladan Jeremić istakao da mu je izuzetno drago da baš danas na dan Opštine stanovnici Malog Mokrog Luga mogu u jednom neposrednom kontaktu sa zamenikom gradonačelnika, gradskim sekretarima i direktorima komunalnih preduzeća porazgovaraju o onome što je učinjeno i što su planovi za neki naredni period.

- Drago mi je i da je bio dosta pohvala na račun toga što je urađeno, ali i što smo u jednoj otvorenoj komunikaciji utvrdili dinamiku rešavanja nekih problema koji još uvek postoje. Svima nam je zajednički cilj da omoguće što kvalitetniji uslovi za život svih stanovnika Zvezdare – rekao je Jeremić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dg

    16. oktobar 2021 | 14:11

    Vrijedan ovaj zamjenik. Inače jedini zamjenik gradonačelnika o kom se vrti 99% stvari u gradi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA