≫ 

Ponovo skrnavljenje stratišta u Jajincima: Huligani turirali vozila na grobovima

Masovne grobnice u okviru stratišta u Jajincima gotovo svakodnevno koriste za piknik, sportske aktivnosti, šetanje kućnih ljubimaca, organizovanje auto-trka, dečjih rođendana, ali i kao izletište namenjeno sunčanju i odmoru

  • 8
Spomen park Jajinci Foto: Wikimedia/Snežana Negovanović

Grupa huligana danas je oko podneva više minuta turirala svoja vozila na masovnim grobnicama nedužnih žrtava u Spomen parku u Jajincima, saopštio je Muzej žrtava genocida.

Muzej je pozvao građane da se uzdrže od neprimerenih aktivnosti na stratištima i gubilištima iz perioda Prvog i Drugog svetskog rata širom Srbije.

Kako se navodi, sve je učestalije skrnavljenje masovnih grobnica nevinih civila i pripadnika pokreta otpora streljanih i pokopanih na stratištu iz perioda Drugog svetskog rata.

Dodaje se da se masovne grobnice u okviru stratišta u Jajincima gotovo svakodnevno koriste za piknik, sportske aktivnosti, šetanje kućnih ljubimaca, organizovanje auto-trka, dečjih rođendana, ali i kao izletište namenjeno sunčanju i odmoru.

- Skrnaveći grobove svojih nevino postradalih predaka skrnavimo sećanje na njih, obesmišljavamo njihovu žrtvu, a sebe osuđujemo na trajnu sramotu - stoji uz saopštenju.

Video: Veoma neobična terapija: Ona je razvod prebolela ribajući stare grobove

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    17. oktobar 2021 | 15:21

    Staviti stubiće , rampe, da ne može da se prodje sa vozilima i rešen problem.

  • ❓❗

    17. oktobar 2021 | 15:18

    U šta se pretvara ovaj novi naraštaj?! Ništa im više nije sveto.

  • E

    17. oktobar 2021 | 15:00

    Srbi sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA