Suzbijanje krpelja sa zemlje

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" će sutra od 10.00 do 15.00 časova sprovoditi akciju suzbijanja krpelja uređajima sa zemlje na javnim površinama na teritoriji grada Beograda

  • 1
Krpelj

Foto: Pixabay

Akcija suzbijanja krpelja, ukoliko vremenske prilike dozvole, obuhvatiće lokacije Banjička šuma, Stepin gaj, Šumice i okolina, Košutnjak, Pionirski grad, Ušće sa priobaljem i okolnim parkovima, Zemunski park, blok 45- Galovica, Miljakovačka šuma, Filmski grad, park Nova Skojevska, nasip od Crvenke do Pančevačkog mosta, nasip od Pančevačkog mosta do Malog raja, Topčider, Hajd park, Zvezdarska šuma, Mirijevski venac, park Banovo brdo, park Bele vode i Lipovačka šuma.

Po potrebi biće obuhvaćene i druge površine kao što su parkovi, izletišta, šetališta, park šume, šume, dečija igrališta, sportske centre i druge zelene površine na kojima boravi veći broj ljudi i domaćih životinja.

Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja krpelja omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcije.

Preparat koji se koristi za suzbijanje krpelja registrovan je od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Žitelji Beograda svakog radnog dana od 07.00 do 15.00 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo krpelja pozivom na besplatni broj telefona 0800 000 807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA