Kanađani u pohodu na Beograd: Stiv i Ivana naleteli na "divljaka", "Srbi rezervisani"

Šetali su Knez Mihailovom i podelili prve utiske

  • 2
Veliki petak, Vernici, Crkva Svetog Marka, Beograd Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Stiv i Ivana su kanadski par koji ima svoj Jutjub kanal. Kako navode, počeli su da putuju tokom kanadske zime, a sad ih je taj "virus" zahvatio i žele što duže da putuju svetom, "tamo i ovamo". Na tom putu, našli su se u Beogradu kojim su prošetali, kako kažu, posle sedam kišnih dana. 

Šetali su Knez Mihailovom i podelili prve utiske, sve je čisto, ima kanti na svakom koraku i svi ih koriste, za razliku od, kako navode pseće kake zbog koje "moraš da paziš gde gaziš". Kako navodi Stiv, Beograd ima veliki broj verskih objekata u koje je ulaz besplatan. Pomenuo je grafite, koji, kako kaže predstavljaju škrabotine, ali ima i "veoma lepih".

- Svi voze sve vreme, ovo je najveći evropski grad koji nema metro i opljačkao nas je taksista tokom prve vožnje ovde, ali bio je najljubazniji lopov kog sam ikad video. Prešli smo 200 metara i vidim devet dolara na taksimetru, pomislio sam možda je devet centi. U jednom trenutku bila je neprijatna tišina, mislim ovo je ludo, a on mi reče "najbolje da izađete iz taksija jer je preskup", a zašto je preskup pitao sam ga, "pa zato što vozimo samo turiste". Priznao je da me pljačka, dok me je pljačkao.

Kako kaže Stiv u videu, ne znam da li će Beograd biti prestonica Evrope ili sveta, ali svugde se gradi.

- Ljudi su ovde rezervisani, neće ti prvi prići, ljubazni su kad im se obratiš, ali neće ti prvi prići - rekao je Stiv dok su "krstarili" Bajlonijevom pijacom.

Posle konstatacija da na svakom ćošku ima po jedna pekara, Ivana kaže da osim nekoliko muzeja i tvrđave nema mnogo toga da se vidi u Beogradu.

- Beograd je čuven po noćnom životu, ali mi ga još nismo iskusili, možda zbog kovida - kaže Ivana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anto

    19. oktobar 2021 | 09:36

    Sve tacno. I ja kao domacin preskacem pseci izmet, hodam kolovozom jer su trotoari zauzeti parkiranim automobilima, kradu me gde stignu, puno sveta je namrsteno.....a na starim pozutelim slikama vidim nasmejana lica.

  • moki

    19. oktobar 2021 | 02:34

    A mozda ste samo kanadski Ren iStimpi..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA