Konkurs "Igračke sa svrhom" je otvoren!

Prva smotra društveno odgovornih igračaka "Igračke sa svrhom" održaće se 12.12.2021. godine u Muzejčiću Doma Jevrema Grujića u Beogradu

  • 0
Igračke sa svrhom Foto: Promo

Smotra društveno odgovornih igračaka "IGRAČKE SA SVRHOM" prepoznaje igračke koje imaju dvostruku svrhu – potpomažu dečji razvoj ali su i društveno odgovorne. Igračka koja ponese titulu IGRAČKE SA SVRHOM je igračka koja svrsishodno potpomaže dečji razvoj a sa druge strane je u proizvodnji, distribuciji i promociji primenila principe društveno odgovonog poslovanja. Titula IGRAČKE SA SVRHOM se potvrđuje dobijanjem specijalne POVELJE/STATUETE "IGRAČKE SA SVRHOM" i digitalnog potpisa "IGRAČKE SA SVRHOM".

Ideja smotre je da podstakne proizvođače i distributere igračaka, kao i sve učesnike u nastojanjima za dobrobit dece u oblasti zdravstva, obrazovanja, kulture i medija da podstiču smislen odabir igračaka kako kod roditelja tako i kod zdravstvenih i obrazovnih institucija i da se poveća svesnost o važnosti svrishodnog izbora igračaka i uticaju koji ono što dajemo najmlađima ima za ceo njihov život.

Igračke sa svrhom Foto: Promo

Titula IGRAČKE SA SVRHOM se dodeljuje kompanijama, registrovanim zanatskim radionicama, preduzetnicima, nevladinim organizacijama i drugim pravnim licima koja se bave proizvodnjom i distribucijom igračaka. Na konkursu za IGRAČKE SA SVRHOM mogu da učestvuju sva pravna lica sa sedištem u Srbiji ili koja posluju u Srbiji, a koja su proizvela ili plasirala igračku na teritoriji Republike Srbije.

Odabir igračaka kojima će biti dodelja Titula IGRAČKE SA SVRHOM, obavlja tim počanih selektora sastavljen od priznatih i dokazanih uglednih pojedinaca iz oblasti društveno odgovornog poslovanja, brige o dobrobiti dece, zdravstva, kulture i obrazovanja.

Igračke sa svrhom Foto: Promo

Tim počasnih selektora ove godine će raditi u sastavu:

Eržebet Bedrosian, predsednica Montesori društva Srbije Branislava Conić, Osnivac Doma Jevrema Grujica u okviru koga se nalazi "Muzejčić", prvi muzej po meri deteta Snežana Milanović, osnivač Centra za korektivnu gimnastiku i Senzorijuma - kabineta za ranu intervenciju i senzornu integraciju Marija Ršumović, osnivač Edukativnog kabineta Pitajte defektologa Dr Tatjana Vukomanović, pedijatar i vlasnik i glavni urednik portala Moj Pedijatar dr Otilija Velišek Braško, profesor Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača Novi Sad Dragana Živojnović, urednica, RTS

Osnivač i organizator smotre je UG Žute Patalone. UG "Žute Patalone–Inicijativa za proučavanje detinjstva i Koncept Inkubator društvene odgovornosti" ima za cilj skretanje pažnje javnosti na značaj ranog detinjstva, promovisanje Montesori pedagogije, iniciranje daljeg proučavanja fenomena detinjstva i podsticanje društveno odgovorne komunikacije namenjene dobrobiti dece.

Igračke sa svrhom Foto: Goran Srdanov

- Vizija smotre "IGRAČKE SA SVRHOM" polazi od stanovišta da je najvažniji društveno odgovoran projekat dobrobit najmlađih. Mi verujemo da srećno detinjstvo može doprineti boljitku čovečanstva, a odabirom pravih igračaka potmažemo razvoj deteta a time i boljitak celog društva. Prepoznavanjem i odlikovanjem igračaka koje razumeju i pomažu dečji razvoj a sa druge strane su i dodatno društveno odgovorne dece dajemo primer kako možemo da utičemo na dobrobit dece i društva u celini. Smotra IGRAČKE SA SVRHOM ima za cilj da podstakne društveno odgovorno poslovanje proizvođača igračaka. - Kaže Tijana Adamov Ignjatović, osnivač Udruženja Žute Patalone i smotre Igračke sa svrhom.

Prijave su otvorene od 15. oktobra i traju do 15. novembra. Uslovi konkursa se mogu naći na adresi na OVOM linku, a prijavni formular preuzeti sa adrese na OVOM linku.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA