≫ 

Presladak, riđi stanovnik primećen na Dedinju: Prišao je da se mazi, jeo iz ruke i pozirao

Uslikan je u blizini Belog dvora

  • 3
Lisica, Dedinje Foto: Facebook/Blagojevic Ivan

Ivan Blagojević objavio je u Fejsbuk grupi "Divlji Beograd" fotografije neobičnog stanovnika Dedinja. U šumovitom srcu beogradskog Beverli hilsa primećena je živuljka braonkastog krzna. I ne samo da je primećena, Ivan je uslikao, kako nam je rekao, polupitomu lisicu koja jede iz ruke.

Kaže, bilo je to u blizini Belog dvora. Ima, priča nam, ukupno tri komada, ali samo jedna od njih ima dovoljno poverenja u ljude i hoće da se mazi. Ostale baš i ne. On je uslikao tu lepoticu ili lepotana, koji je mirno pozirao. Liju je uslikao u četvrtak, kada je bilo lepo vreme, a lisice, kažu, vole toplotu. Pa je i ona izašla malo da se osunča i nakupi vitamina D.

Osobine na koje ćemo najpre pomisliti kad pomenemo lisicu su veština, okretnost, spretnost i dovitljivost.

Reč je o jednoj od najinteligentnijih životinja, a ako se tome doda i njena prkosna narav kojom vešto izmiče svim preprekama na koje naiđe – dobija se skoro ravnopravni "neprijatelj" sa kojim nije lako izaći na kraj. Lisica pazi na sve i opaža i najmanju sitnicu, pre nego što druge životinje išta naslute. Zna da se šunja, a ponekad je možemo naći i na drveću.

Kako bilo da bilo, ova je sigurno u potrazi za hranom navikla i na ljude. Nadamo se samo da će znati da proceni koji joj ne žele zlo.

Video: Pet lisičića se igra u aprilskom snegu, a vi pokušajte da se bar ne nasmešite

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA