≫ 

Od danas dvodnevna obustava železničkog saobraćaja između Batajnice i Nove Pazove

Na snazi je apel da je svako kretanje u zoni izvođenja radova u Batajnici zabranjeno i opasno, a da je kontaktna mreža pod naponom

  • 0
BG voz pokrivalica

Foto: Mateja Beljan

Zbog radova na izgradnji pruge za velike brzine u železničkoj stanici Batajnica, koji obuhvataju radove na staničnim kolosecima i polaganje nove skretnice, od danas, 23. oktobra u 13.45 sati do ponedeljka, 25. oktobra u 13.45 sati, biće obustavljen železnički saobraćaj na tri stanična koloseka u Batajnici, kao i na deonici pruge Batajnica – Nova Pazova.

Radovi u Batajnica izvodiće se na području bivšeg putnog prelaza u ovom staničnom području, u uslovima obustave železničkog saobraćaja i zatvora infrastrukturnih postrojenja.

Radove izvodi konzorcijum kineskih kompanija "China Railway International" i "China Communication Construction Company", koji je zadužen za izgradnju pruge za velike brzine između Beograd Centra i Stare Pazove.

"Infrastruktura železnice Srbije" upozorava i apeluje da je svako kretanje u zoni izvođenja radova u Batajnici zabranjeno i opasno, a da je kontaktna mreža pod naponom.

Zbog navedenih radova u periodu od 48 sati neće biti moguć saobraćaj vozova na deonicama pruge Surčin – Batajnica – Nova Pazova i Zemun - Batajnica - Nova Pazova.

U unutrašnjem saobraćaju to znači da će putnički vozovi koji iz Šida za Batajnicu polaze po redu vožnje u 14.20 i u 16.57 sati, kao i iz Šida za Zemun u 19.12 sati, danas i sutra saobraćati iz Šida samo do Nove Pazove. Takođe, vozovi koji iz Batajnice za Šid po redu vožnje saobraćaju u 16.25 i u 19.54 sati, u dane vikenda ići će samo na relaciji Nova Pazova – Šid.

U nedelju, 24. oktobra i ponedeljak, 25. oktobra voz koji po redu vožnje iz Zemuna za Šid polazi u 5.18 sati, kao i iz Batajnice za Šid u 8.19 sati, polaziće za Šid iz stanice Nova Pazova, dok će voz koji po redu vožnje polazi u 5.55 sati iz Šida za Batajnicu ova dva dana saobraćati samo do Nove Pazove.

Kada je reč o vozovima iz sistema beogradske gradske železnice BG Voz, oni će saobraćati i naredna tri dana u skladu sa izmenjenim redom vožnje koji se primenjuje od 16. oktobra zbog infrastrukturnih radova. Pored toga, još će i BG Voz koji po redu vožnje polazi iz Batajnice za Ovču u 15.50 sati, danas krenuti u 16.07 sati iz Zemuna za Ovču.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA