≫ 

Prvi izlazak sa kovid propusnicama: Koje su greške pravili gosti lokala posle 22 sata

Komunalna milicija veruje da bi propusti mogli biti ispravljeni do ponedeljka, za kada je najavljeno kažnjavanje

  • 32

Večeras od 22 sata počela je primena kovid propusnica na ulazu u ugostiteljske objekte, a iste večeri inspekcija je krenula u još jaču kontrolu. Ekipa portala Telegraf.rs bila je na licu mesta.

U dva lokala u Karađorđevoj ulici u Beogradu inspekcija je naišla i na propuste, za koje veruju da bi mogli biti ispravljeni do ponedeljka, kada će početi i kažnjavanje kažnjavanje. Većina je, rekli su nadležni za Telegraf.rs, kod sebe imala nekakav dokument koji bi posvedočio o tome da su vakcinisani ili da nisu zaraženi, međutim, to nije bio digitalni sertifikat sa sajta eUprave.

Naime, neki od posetilaca lokala kod sebe su imali potvrdu o vakcinaciji ili dokaz o negativnom testu, što je, sugerišu iz komunalne milicije, znak da nisu u potpunosti shvatili novu odluku, te da se umesto kovid sertifikata ne mogu korisiti ostali slični dokumenti.

U spomenuta dva lokala, gosti su sarađivali sa inspekcijom. Inspektorka je odlazila od stola do stola, a posetioci su većinom na svojim telefonima, pokazivali svoje digitalne sertifikate.

U jednom od njih muzika je išla uživo, zaposleni su nosili maske, dok su ostali prisutni večerali, pili, provodili se. Izlazak je, deluje, protekao kao svaki drugi, samo što su gosti ovoga puta sa sobom imali digitalne sertifikate.

Validan kovid sertifikat, podsećamo, podrazumeva: potvrdu druge, odnosno treće doze vakcine koja nije starija od 210 dana (7 meseci), negativan PCR test ne stariji od 72 sata, negativan antigenski test ne stariji od 48 sati, pozitivan test na antitela (IgG), ne stariji od tri meseca, urađen u laboratoriji u javnoj svojini, kao i potvrdu o preležanom korona virusu u poslednjih 210 dana (7 meseci).

Večeras od 22 sata krenula je kontrola, ali ne i kažnjavanje. Vikend će biti iskoriščen u cilju prevencije i edukacije, a od ponedeljka važiće sledeće kazne: 300.000 dinara kazne za pravno lice, 150.000 dinara za preduzetnika, 50.000 dinara za odgovorno lice u pravnom licu, 30.000 za kovid redare, odnosno odgovorna lica za sprovođenje mera, i 5.000 za fizičko lice koje prekrši mere.

Video: Prvi snimci kontrole kovid propusnica: Tri atraktivne drugarice dobile upozorenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    24. oktobar 2021 | 08:34

    Grade li se logori polako?!? Priča li se šta???

  • marko

    24. oktobar 2021 | 08:29

    Da li komunalci imaju kovid propusnice to mene zanima

  • Taxista

    24. oktobar 2021 | 08:00

    Sinoć ni 30% popunjenost lokala, posla sve manje, a cene nikad veće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA