≫ 

Prvi snimci kontrole kovid propusnica u ugostiteljskim objektima: Telegraf na terenu sa inspektorima

Odluka o obaveznim kovid propusnicama u ugostiteljskim objektima posle 22 sata doneta je u sredu na sednici Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa

  • 71

U 22 sata stupila je snagu odluka da se u ugostiteljske objekte ne može boraviti bez kovid propusnica, a tog momenta počela je još jača kontrola inspekcije i komunalne milicije na terenu. 

Sa njima u kontroli ugostiteljskih objekata u Beogradu je i i ekipta portala Telegraf.rs.

Trenutno se, naša ekipa sa Komunalnom milicijom, policijom i inspektorima nalazi u u jednom od lokala u Karađorđevoj ulici. 

Kako javljaju naši reporteri sa lica mesta, inspektorka ide od gosta do gosta i očitava sertfikate.

Za sada su, uglavnom, svi uredno "snabdeveni".

Retki su, kao par devojaka, koje su zatečene bez njih.

One su, naime, imale potvrdu o vakcinaciji, ali ne i sertifikate, kao što su zatečeni i gosti samo sa potvrdom negativnog PCR testa.

Odluka o kovid propusnicama doneta je u sredu na sednici Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, a dan kasnije usvojila ju je Vlada Srbije.

Zelena kovid propusnica, znači da ste ili vakcinisani protiv korona virusa, sedam meseci od druge, odnosno treće doze, da imate negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, negativan antigenski test na korona virus, ne stariji od 48 sati, ili da ste preležali virus u periodu do sedam meseci, odnosno 210 dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draško®

    23. oktobar 2021 | 23:17

    Ja se samo drzim Ustava i onog sto o njemu pise po tom pitanju o mojim gradjanskim pravima. Da vodim ko ce mi to zatraziti i kazniti me i po kom osnovu. Icu kad ja zelim i gde se meni ide, sloboda kretanja i diskriminacija gradjana su Ustavom jasno definisani i svako ko to pokusa da mi uskrati iste sekunde ce popiti krivicnu prijavu, pa izvolite.

  • Konobar

    23. oktobar 2021 | 23:03

    Ovako:posto vise ne mogu da radim kao konobar jer nisam vakcinisan preostaje mi da kradem. Moram da bih prehranio porodicu....

  • Milos

    23. oktobar 2021 | 23:33

    Radije cu davati svake nedelje novac za antigenski,Ili PCR test,nego se vakcinisati,mene ni smrt ne moze da vakcanise,a I ako me vakcinisete proganjacu vas sa onog sveta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA