≫ 

Vidoje je heroj koji je spasao dečaka iz septičke jame: Video sam kako tone, nije davao znake života

Majka se unervozila, vikala je: "Sine, ja tebe volim, probudi se"

  • 37

Dečak koji je upao danas u septičku jamu u Zemunskoj ulici u Dobanovcima, prebačen je u Tiršovu. Kako smo na licu mesta saznali, njega je iz jame uspeo da izvuče komšija Vidoje Nenadić, koji nam je detaljno opisao kako je izgledalo spasavanje i oživljavanje mališana.

Prema Vidojevim rečima, dete nije davalo znake života.

- Video sam da je otvorena jama, i da dete dole pluta. Majka i komšinica nisu mogle da mu pomognu - počeo je svoju priču vidno potresen hrabri Vidoje.

- Ja sam emotivan čovek, pogotovo za dete, ja plačem. Dete je sada dobro. Skočio sam dole u septičku jamu, bilo je gusto dole i iščupao sam ga u trenutku kad je počeo da tone. Dete se borilo malo, dok ga nisam podigao. Pomogla je i komšinica i izvukli smo dete. Ja sam se potom malo teže popeo. Dete je bilo modro, nije davalo znake života - priča Vidoje.

Hrabri čovek je, srećom, nekada polagao licencu za obezbeđenje, pa je znao da primeni svoje znanje i ukaže prvu pomoć dečaku.

- Položio sam ga na bok, na stranu i voda je počela da izlazi. Uzeo sam ga ispod stomaka, masirao sam ga rukama i osetio sam kad je bljucnuo malo, nastavio sam masiranje 2-3 minuta. Osetio sam neki znak, onda sam mu dao veštačko disanje. Nije odmah reagovao. Pokušavao sam nekoliko puta i pokazao mi je malo više znake života. I dalje sam ga masirao, dete je počelo da izbacuje vodu.

Kako nam Vidoje priča, celu scenu posmatrala je majka nesrećnog dečaka.

- Majka se unervozila. Vikala je "Sine, ja tebe volim, probudi se". Opet sam što više masirao preko stomaka dete. Rekao sam majci da je u redu i dete je stvarno počelo malo da plače. Malo mu je iz usta pošla i krv. Da vam ne pričam kako je u septičkoj jami... Ali uspeli smo - završava Vidoje ispovest u suzama.

Video: Da bi se dete utopilo ono ne mora da izađe iz dvorišta: Bazeni za bebe, bunari i burad puna vode

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rubi

    26. oktobar 2021 | 14:45

    Svaka Vam čast gospodine. Vi ste heroj.

  • Vladimir

    26. oktobar 2021 | 15:14

    Svaka cast na hrabrosti, dobri covece. Zelim ti sve najbolje u zivotu.

  • Душан Краишник Бања Лука

    26. oktobar 2021 | 14:43

    Браво Добри човјече

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA