≫ 

"Studenti, vakcinišite se da se vratimo normalnoj nastavi": Rektor apelovao na akademce

Danas je na Ekonomskom fakultetu vakcinisano oko 20 studenata

  • 7
Studenski Grad, Novi Beograd

Foto: Nikola Tomić

Na Ekonomskom fakultetu u Beogradu danas je organizovana vakcinacija protiv kovida-19, a za nekoliko sati imunizovano je više od 20 studenata, što rektor Vladan Ðokić vidi kao dobar rezultat. Ðokić je preneo novinarima da je želja da se studenti motivišu i ohrabre da prime vakcinu u cilju poboljšanja epidemiološke situacije, javlja Tanjug.

- Nadamo se da će studenti postati svesni da je to važno i da će se više njih vakcinisati, kako bismo se u narednom semestru vratili normalnoj nastavi - rekao je Ðokić na vakcinalnom punktu na Ekonomskom fakultetu.

Na pitanje da li ima poteškoća prilikom održavanja kombinovane nastave, Ðokić je rekao da nije lako ni studentima ni profesorima kada predavanja prate onlajn.

- Svaki fakultet je napravio neki model po kome se može iskombinovati kombinovana nastava - naglasio je Ðokić.

Dodao je da će nastava moći da se odvija regularno, u zgradama fakulteta, ukoliko se vakciniše veći broj populacije. Dekanka Ekonomskog fakulteta Žaklina Stojanović istakla je da je zelja da se fakulteti vrate normalnim uslovima rada.

- Naš zadatak je da doprinesemo većoj vakcinaciji - dodala je Stojanović.

Studenti treće i četvrte godine Ekonomskog fakulteta vratiće se u prostorije fakulteta od 1. novembra, a Stojanović naglašava da i studenti koji prate onlajn nastavu imaju jednako kvalitetne informacije kao i oni koji su u učionici.

Student Nikola Karaklajić, diplomirani pravnik, došao je danas na Ekonomski fakultet da primi treću dozu Fajzer vakcine i poslao poruku vršnjacima da treba da se vakcinišu, jer su oni, dodaje, najveći prenosioci virusa.

- Zbog svog kretanja treba da zaštite i sebe i najbliže. Poručujem da u što većoj meri dođu da se vakcinišu. Dobra stvar je što Univerzitet u Beogradu podstiče studente - rekao je Karaklajić.

Lena Jovanović, student četvrte godine Ekonomskog fakulteta, takođe je primila treću dozu Fajzera, a kolegama poručuje da se vakcinišu jer, kaže, nema nikakvih nus pojava. Student prorektor i predsednik Studentskog parlamenta Pravnog fakulteta Uroš Mijatović rekao je da je ideja da se radi na edukaciji studenata, kako bi se, ističe, što pre vratili u studentske klupe.

- Četvrti semestar smo počeli sa kombinovanom nastavom. Studenti veći deo predavanja slušaju onlajn, to nije optimalna situacija - rekao je Mijatović.

Svi zainteresovani studenti i zaposleni sa svih fakulteta Univerziteta u Beogradu moći će danas i sutra na Ekonomskom fakultetu da prime prvu, drugu ili treću dozu vakcine.

Vakcinacija će se sprovesti od 10 do 16 časova, a prethodna prijava nije potrebna. Kako navode u Studentskoj poliklinici, do sada je vakcinisano oko 14.000 studenata.

Video: Studenjak u doba korone: Studenti željni druženja i zaljubljivanja, nema više žurki po sobama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mama

    27. oktobar 2021 | 15:52

    Studenti ako ne izadju na ulice mnogo su glupi

  • Stanko

    27. oktobar 2021 | 15:49

    Pustite decu da uzivaju u zivotu , manite vise ljude da gnjavite vakcinama...

  • Jadno

    27. oktobar 2021 | 15:39

    Hahaahahaha, koji rezultat 🤣 kolko je to vise od 20, 21?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA