Bojana Barović: Veliki obrt u mom životu se desio kada sam dobila prvo dete

U Srbiji je obeležen Svetski dan deteta, a poznata mama dvoje dece je kroz svoja iskustva istakla da je prošla godina pokazala koliko je važna pomoć deci i roditeljima

  • 2

Svetski dan deteta obeležen je 20. novembra kako u Srbiji, tako i u celom svetu. 

To je dan kada je usvojena Konvencije o pravima deteta, najratifikovaniji dokument o ljudskim pravima u istoriji i kada se slavi napredak koji je postignut za decu, kada se vođe država i vlada pozivaju da ispune obećanja koja su dali kada su ratifikovali Konvenciju i da se ponovo obavežu da će nastaviti da čine sve što je potrebno da ni jedno dete ne ostane isključeno. Sva deca imaju sva prava iz ove Konvencije, bez obzira na to ko su, gde žive, šta im roditelji rade, da li su siromašni ili bogati, kojim jezikom govore, kojoj religiji ili kulturi pripadaju, da li imaju neku smetnju u razvoju ili invaliditet.

U Srbiji je UNICEF obeležio nizom aktivnosti Svetski dan deteta, a jedan od glasova UNICEFA-a, mama dvoje dece, bivša meneknka Bojana Barović istakla je koliko je važno svakom detetu omogućiti normalan život.

- Pre pet godina sam imala veliki obrt u svom životu, kada sam dobila prvo dete. Tada sam shvatila koliko je odgoj dece u prvih 1000 dana, to jest, tri godine od ključnog značaja za razvoj dece.  Moj život se zaista podredio tome da taj deo uradim na najbolji mogući način. Zato sam ovde kao deo UNICEF-a i zahvalna sam što su prepoznali ove kvalitete i načela kojima se i  ja vodim. Ovo što radi UNICEF je jako važno i ja sam veliki poštovalac. Važno je pružiti podršku deci i roditeljima, važne su kampanje koje UNICEF sprovodi, a koje se odnose na mentalno zdravlje roditelja, posebno u ovom vremenu. Osnaživanje i ohrabrivanje dece i roditelja je od ključnog značaja i zato veliko hvala UNICEF-u na svoj podršci koju pružaju na razne načine.

UNICEF ove godine obeležava i 75 godina postojanja.

- UNICEF je počeo sa radom posle velike stvari, kao što je Drugi svetski rat. Sada opet, iako mislimo da je možda najgore vreme iza nas, prošle godine smo uvideli da još postoje ratovi koji se vode i sada je potreba da se pomogne deci i roditeljima od krucijalnog značaja. Želim da čestitam UNICEF-u na trajanju toliko dugo i tako divnom radu - istakla je Bojana.

Video: Otvorena prva UNICEF-ova aukcija NFT radova u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA