≫ 

Radojičić o eksploziji u Leštanima: Postoji opasnost od novih detonacija

Radojičić je izrazio saučešće porodicama tragično nastradalih u ovoj eksploziji, navodeći da ljudski životi nemaju cenu, te da je bol tih porodica nemerljiv

  • 0
Leštane, fabrika Foto: Mateja Beljan

Povodom eksplozije u fabrici u Leštanima, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić poručio je da nema mesta panici, ali i apelovao na građane da poštuju sva uputstva službenih lica na terenu i ne prilaze zoni koja je, kako kaže, i dalje pod nadzorom i potencijalno opasna.

- Kružni put i dalje ostaje zatvoren, pre svega zbog potencijalne opasnosti od novih eksplozija i eventualno zaostalih neeksplodiranih sredstava - rekao je Radojičić, prenosi Tanjug.

On se zahvalio svim angažovanim službama, vatrogasnim jedinicama i Hitnoj pomoći koji su na terenu izložili sebe riziku kako bi došli do svih ugroženih i pružili im odgovarajuću pomoć.

- Hvala im na brzom, pravovremenom, profesionalnom i humanom pristupu i pomoći našim sugrađanima u najtežim situacijama - rekao je Radojičić, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Gradonačelnik je rekao da je danas održana sednica gradskog Štaba za vanredne situacije povodom posledica eksplozije u fabrici raketa "EdePro" u Leštanima.

Sednici su, kaže, prisustvovali načelnik Uprave za vanredne situacije Grada Beograda i gradskog Štaba za vanredne situacije, pukovnik policije Milan Vasović, sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Božović, sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš i komandant Beogradske vatrogasne brigade major Miloš Majstorović.

Radojičić je izrazio saučešće porodicama tragično nastradalih u ovoj eksploziji, navodeći da ljudski životi nemaju cenu, te da je bol tih porodica nemerljiv.

Rekao je da su ga članovi Štaba za vanredne situacije izveštavali o celom toku akcije, od trenutka incidenta pa sve do trenutnog stanja na terenu.

Radojičić je podsetio da je opštinski štab za vanredne situacije opštine Grocka održao zasedanje o zajedničkom obilasku terena, te da je izvršeno formiranje tri popisne komisije.

- Ove komisije će izaći na teren i izvršiti sveobuhvatni popis objekata koji su oštećeni u zoni udara, kao i opis oštećenja koja su nastala na objektima - rekao je gradonačelnik.

Naveo je da je doneo naredbu da se u proces uključi gradski Sekretarijat za inspekcijeske poslove i da asistira građevinskim inspektorima jer opština Grocka nema dovoljan broj inspektora na raspolaganju, kako bi se adekvatno utvrdilo činjenično stanje na terenu, a sve sa ciljem sveobuhvatne pomoći građanima koji su ugroženi ovom nesrećom.

- Konstatovano je da na tri objekta postoje veća oštećenja i da je više desetina objekata ugroženo gelerima i delovima raketa. To je ono što za sada može da se sagleda - rekao je Radojičić.

Dodao je da je naložio i dodatno angažovanje Sekretarijata za socijalnu zaštitu kako bi se porodicama žrtava uputila adekvatna pomoć, te da je i opština Grocka izvestila da će materijalno pomoći porodicama žrtava.

Radojičić je rekao da će Gradski štab za vanredne situacije sačiniti izveštaj koji će biti objedinjen sa izveštajem opštine Grocka, te da će biti kontaktirani i republički organi sa inicijativom da se pomogne ugroženima u sanaciji nastale štete, imajući u vidu njene razmere.

Video: Odavde je buknula eksplozija u Leštanima: Snimak središta fabrike i preostalog kratera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA