≫ 

Medvedići su se upravo vratili na Gardoš: Omiljena senzacija Beograđana u novom ruhu

Kada je vlasnik kafića prošle godine uklonio medvediće, rekao je da će sačekati neku novu bajku da ih opet postavi. Izgleda da je to vreme došlo

  • 6

Na Gardoš su upravo ponovo stigli popularni medvedići koji su prošle godine među Beograđanima postali prava senzacija.

Prozori zeumnskog kafića okićeni  su lampionima i girlandama, a sa visine vas gleda nekoliko plišanih medvedića. U stvari, uglavnom su to ogromni, braon medvedi(ći). Još ako tamo dođete kad padne mrak pa su sva svetla, sijalice i lampioni upaljeni, eto magije, kažu, u kafiću nadomak Gardoša.

Za kratko vreme ovo mesto postalo i omiljeno Beograđankama koje su stajale u redovima da bi se slikale u novogodišnjem ambijentu ovog kafića. Međutim, vlasnik je odlučio da ih ukloni, jer, kako je naveo, svaki apel ili molba za poštovanjem mera, zbog prevencije korona virusa, bili su protumačeni kao neprofesionalizam ili čak nemarnost da se svima ugodi.

Ipak, nije ih bacio negde da skupljaju prašinu, već su mede dobile drugu ulogu - humanitarnu namenu. Završile su na Fejsbuk grupi "Budi human - humanitarne licitacije" i sav prihod je išao deci čiji roditelji prikupljaju novac za lečenje od spinalne mišićne atrofije, Minji Matić, Aniki Manić i Oliveru Palu Gajodiju.

Kako smo ranije pisali, od kada su medvedići postavljeni kao deo dekoracije na fasadu lokala, konobari nisu imali trenutak slobodnog vremena od navale gostiju, koji su hitali, ne toliko da uživaju u omiljenoj kafici ili čaši vina, koliko u selfijima u čijim će pozadinama biti plišane mede. Ipak, pošto svi apeli vlasnika i zaposlenih nisu poštovani, mede su skinute sa fasade.

Sačekaće neko lepše vreme i neku novu bajku, rekao je tada. I eto, vreme je opet za nju. 

Video: Ovo je najpopularnija kuća u Beogradu: Devojke se oblače za fotkanje, na sto se čeka u redu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA