≫ 

Taksi stajališta dobijaju dodatni prostor: Taksisti će imati gde da sednu, odmore i odu u toalet

Goran Vesić je dodao da treba izgraditi dodatni prostor i na okretnicama autobusa javnog prevoza gde bi trebalo omogućiti vozačima da imaju mesto za odmor

  • 6
Taksi, taksista, korona virus, maska Foto: Shutterstock

Na današnjoj sednici Skupštine grada Beograda, između ostalih, usvojena je Odluka o postavljanju privremenih objekata na teritoriji Grada, kojom će se u narednom periodu omogućiti da taksi stajališta imaju toalet i dodatni prostor u kojem će taksisti moći normalno da funkcionišu.

Vesić je obrazlažući Odluku o postavljanju privremenih na teritoriji Grada, rekao da nije moguće na taj način urediti sva taksi stajališta u gradu, navodeći da se to odnosi i na stajalište na Trgu republike.

- Sada smo u situaciji da taksisti na stajalištima nemaju gde da sednu ni da koriste toalet. Takva mesta nisu karakteristična za uređene gradove - rekao je Vesić.

Dodao je da bi trebalo izgraditi dodatni prostor i na okretnicama autobusa javnog prevoza gde bi trebalo omogućiti vozačima da imaju mesto za odmor.

Osim te, odbornici su na sednici usvojili Odluku o izmenama i dopunama Odluke o komunalnom redu, Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Beograda za 2021. godinu, kao i Odluku o izmenama i dopunama Odluke o uređivanju i održavanju parkova, zelenih i rekreacionih površina.

Video: Da li je ovo najmanji taksista na svetu: Devojka otvorila vrata automobila i smejala se prizoru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Taxista

    29. novembar 2021 | 16:36

    Bitno to da resavate a rad na crno u taxi prevozu nema veze gde je uzelo maha, u Smederevu je katastrofa pogotovu popodne i uvece...

  • Joks

    29. novembar 2021 | 16:53

    Pa nek plate taksisti.. I ovako su zapisavali gde god stignu godinama..

  • Nsne

    29. novembar 2021 | 17:31

    Napravite im i sobe za spavanje,dok decu lecimo sms porukama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA