≫ 

Beograđanki već 9 godina prokišnjava od komšije: On nestao, Klaudiji stan potpuno uništen, a inspekcije ćute

Klaudiji su od prokišnjavanja prvo uništene obe terase, a sada je voda počela da prodire u ceo stan

  • 20
Klaudija Milenković, Mirijevo, prokišnjavanje

Foto: Privatna arhiva

Ono što se dešava Klaudiji Milenkov iz Mirijeva, jedan je od najvećih strahova svih koji žive u zgradama. Ovoj ženi već devet godina prokišnjava od bespravno nadzidanog stana u potkrovlju. Najgore od svega je što se kupac tog stana u njega nikada nije uselio i teško mu se ulazi u trag, a opštinske inspekcije kojima je pisao upravnik zgrade - ćute.

Klaudiji su od prokišnjavanja prvo uništene obe terase, a sada je voda počela da prodire u ceo stan.

- Agonija traje oko devet godina. Tada su ti ljudi kupili stan u potkrovlju i, verovatno videvši da mi imamo dve terase, i oni su sebi bespravno dozidali dve. Čim su krenule prve kiše, počelo je da podliva. Pokušali smo da nađemo rešenje s tim ljudima, ali oni su nas prvo lagali a onda su isključili telefone - priča Klaudija Milenkov za Telegraf.rs.

U stan se, kaže, nikada nisu uselili, niti su ga nekome izdali.

- Na njihovim terasama je već narasla trava i skupila se mahovina. To je dovelo do dodatne vlage koja se nakupila i našla svoj put. Sada nam kaplje i u dnevnoj i u spavaćim sobama, a terase su nam potpuno uništene. Oni neće da sarađuju. Ja sam uspela da ih nađem na drugoj adresi, ali je taj čovek vikao na mene i zalupio mi vrata. Svi me savetuju da pokrenem privatnu tužbu, ali to košta, treba veštak da izađe, treba platiti sudske troškove - žali se Klaudija i pita kako je moguće da niko od gradskih službi ne reaguje.

Upravnik zgrade obratio se opštinskim inspekcijama, ali za sada niko nije dolazio, niti zvao tim povodom.

Telegraf je takođe kontaktirao Opštinu Zvezdara gde su nam rekli da prosledimo pitanja i obećali odgovore. Do objavljivanja ovog teksta, oni nisu stigli.

Klaudiji Milenkov preostaje samo uporna borba, a mi se nadamo da to neće biti ona "sa vetrenjačama".

Kako biste vi reagovali u ovakvoj situaciji, napišite nam u komentarima.

Video: Nišlijka Snežana Miljković provela je više od 24 sata zarobljena u svom automobilu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Violeta

    30. novembar 2021 | 23:08

    Ove slucajeve nemara stanara u zajedničkoj zgradi treba kaznjavati po hitnom postupku preko izvrsitelja, prvo opomenom da otklone u roku od 3 meseca a onda oduzimanjem stana.Ima jos mnogo istih primera i u mojoj zgradi.To se ne sme tolerisati jer se ugrozava zivot, zdravlje, bezbednost i imovina drugih stanara.

  • ljuba

    30. novembar 2021 | 22:55

    I šta će nama onda upravnik zgrade? Pametnome dosta.

  • Nebojša Berak

    1. decembar 2021 | 00:51

    Pravi dokaz apsurnosti i nefunkcionalnosti Zakona o stanovanju. Potpuno odsustvo inspekcija pre svega gradjevinske koja je morala da nalozi popravku u roku od 30 dana, a ako se ne sprovede sledi obijanje stana, saniranje i onda naplata troskova preko poreske uprave a ako treba i prodaja stana na licitaciji da bi se podmirili troskovi stanovanja. Ovo je dokaz i da upravnici zgrada jicemu ne sluze sem da uzimaju apanazu za sboj nerad jer nista ne preduzimaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA