≫ 

Požar u Obrenovcu pretio da zahvati kuće i zgrade. Radojičić: Ne znamo ima li žrtava

Na pitanje da li postoji opsnost od eksplozija, komandant Majstorvić je objasnio da ne možemo biti sigurni dok vatrogasci ne uđu unutar robne kuće

  • 0
Pozar Obrenovac Foto: MUP RS

Komandant  Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović rekao je za Telegraf.rs da je požar u Obrenovcu, koji je izbio u kineskoj robnoj kući pretio da se prenese na dva stambena objekta i više privatnih kuća. On nije mogao da garantuje da li se mogu izbeći eventulano neke eksplozije, objasnio je da će se to znati tek kada vatrogasci spasioci uđu unutra. Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je rekao da se ne zna da li za sada imamo žrtava u požaru i da nije miran dok ne budu sigurni da ih nema. 

- Komandno- operativni centar brigade Beograd primio u 10 časova i 40 minuta dojavu da je došlo do požara u tržnom centru. Na lice mesta su odmah upućene adekvatne snage a u ovom trenutku one broje 25 vozila i 55 vatrogasaca. Po dolasku na lice mesta, koje je bilo za svega dva minuta, zatečen je požar u razbuktanoj fazi na kompletnoj površini tržnog centra. Sve snage su usmerene u pravcu smirivanja situacije odnosno stabilizacie u delu gde je požar pretio da se prenese na dva stambena objekta i više privatnih kuća koje nalaze u blizini - rekao je Majstorović.

On je napomenuo da je u ovom trenutku situacija je stabilna ali da požar još nije lokalizovan.

- Lokalizacija požara će biti proglašena u trenutku kada budemo bili sigurno da neće doći do prenosa na ostale objekte - istakao je Majstorović.

U Obrenovcu je i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić. On je najpre izrazio zabrinutost za sve ovo što se dogodilo.

- Još jednom apelujem na sve sugrađane da vode računa u zmskim mesecima kada je povećan rizik da nam se ovakve stvari dešavaju. Još važnije, moramo da vodimo računa o ljudskim životima, ljudima koji u ovakvim situacija mogu da izgube život ili se povrede. Ove  stvari nam se jednostavno ne smeju dešavati - rekao je Radojičić koji je istakao dobru saradnju Grada Beograda i vatrogasnih službi:

- Pre svega vatrogasnih službi, koje su u roku od 2 minuta izašle na teren u ovoj situacija. Dobra saradnja se pokazala kao važna a insistraćemo da bude još bolja a akcenata je pre svega na prevenciji.

Video: Gradonačelnik Radojičić u Obrenovcu: Požar još uvek nije pod kontrolom, ne znamo da li ima žrtava

Rekao je da ne zna da li imamo neku žrtvu u ovom požaru.

- Iskreno se nadam da nemamo i vrlo sam zabrinut zbog toga dok ne budemo sigurno. Važno je da je 6 ljudi došlo do Hitne pomoći, po mojim informacijama nemaju  teže prirode. Verujem da će ovakvim posvećenim radom požar biti stavljen pod kontrolu - rekao je Radojičić.

Na pitanje da li postoji opsnost od eksplozija, komandant Majstorvić je objasnio da ne možemo biti sigurni dok vatrogasci ne uđu unutar robne kuće.

-   U ovim prostorima uvek postoji potencijalna opasnost jer mi ne znamo šta je uzrok, i šta se unutra koristi. Dok vatrogasci spasioci ne uđu fizički u prostor, ne možemo biti potšuno sigurni  - rekao je komandant Majstorović za Telegraf.rs.

Video: Ispovest žene koja je radila u tržnom centru kada je izbio požar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA