≫ 

Počela pretraga u kineskoj robnoj kući u Obrenovcu, koji je juče izgoreo: Traga se za nestalom ženom

Vatrogasci od jutros kako je svanulo seku lim da bi mogli da pretraže teren

  • 0
Pozar Obrenovac Foto: MUP RS

Vatrogasci-spasioci počeli su pretragu terana u kineskoj robnoj kući u Obrenovcu, koju je juče zahvatio požar, saznaje Telegraf.rs. 

Oni su jutros ušli u prostor kad je svanulo ali kako saznajemo ta "operacija" će trajati jer je pala ogromna količina lima, ima i gorivih materija, a i zbog toga što je prostor nebezbedan.

Zato vatrogasci seku lim i polako ulaze u prostor.

Ubrzo će biti tačno 24 sata kako su oni na ovom terenu, a ekipe se konstantno smenjuju.

Požar je, da podsetimo, izbio juče u 10.40 sati. Jedna radnica, V. L. (53)  se vodi kao nestala, i ona još nije pronađen. Njen nestanak prijavljen je MUP-u.

Na terenu po izbijanju požara bilo 25 vozila sa 55 vatrogasaca kako je juče za Telegraf.rs naveo komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović. Požar je pretio da zahvati okolne zgrade i kuće.

- Po dolasku na lice mesta, koje je bilo za svega dva minuta, zatečen je požar u razbuktanoj fazi na kompletnoj površini tržnog centra. Sve snage su usmerene u pravcu smirivanja situacije odnosno stabilizacie u delu gde je požar pretio da se prenese na dva stambena objekta i više privatnih kuća koje nalaze u blizini - rekao je Majstorović.

Vatrogasci su celu noć dogašivali tinjajući požar, a kako je sinoć izjavio predsednik Obrenovca Miroslav Čučković to bi moglo da traje i do danas u podne.

- S obzirom na to da je u pitanju robna kuća u kojoj je bila i parfimerija, i apoteka, i frizerski salon, i kafić trajaće ovo sigurno do sutra u podne s obzirom da je u toku akcija dogašavanja svih onih tinjajućih požara koji su u okviru objekta koji je, inače, površine 1.640 kvadrata, ima dva sprata i kompletno je napravljen od drvenog materijala - rekao je Čučković za Tanjug.

Video: Sav užas požara u Obrenovcu: Nestale radnice nema, vatrogasci još na terenu

Naveo je da je reč o objektu koji nema ni temelj, ni temeljnu ploču niti ploču između dva sprata.

- Sve su drvene konstrukcije i veoma je opasno ući u objekat i gasiti tinjajuće požare zbog čega će intervencija trajati duže - objasnio je Čučković.

Apelovao na građane da ne prilaze prostoru gde je izbio požar i da prozore i dalje drže zatvorene dok se intervencija ne završi.

Video: Ispovest žene koja je radila u tržnom centru kada je izbio požar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA