≫ 

Čučković: Pretila je opasnost da nestane centar Obrenovca, bilo je kritično, urušila se fasada kod vrtića

Potvrdio je da se za dve osobe traga

  • 2
Goran Vesić i Miroslav Čučković Stubline Foto: Mateja Beljan

Nakon velikog požara u kineskom tržnom centru u Obrenovcu, pretila je opasnost da nestane centar grada, izjavio je danas predsednik te beogradske opštine Miroslav Čučković i dodao da je situacija stavljena pod kontrolu zahvaljujući brzoj reakciji nadležnih ali i pomoći građana, te zbog toga što su okolni objekti uglavnom bili prazni.

- U pitanju je strogi centar grada, objekti koji su stari više od jednog veka... Situacija je bila kritična, došle su 22 ekipe gradske ''Čistoće'' sa cisternom, mahom su te zgrade bile prazne jer je radni dan, ali to je moglo da izgleda potpuno drugačije - rekao je Čučković za TV Pink.

Kako je rekao, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić odmah je dao komandu direktoru "Čistoće" da stigne sa ljudstvom i kapacitetima.

- Zahvalan sam i konobarima i svim građanima koji su donosili vatrogascima vodu. Mnogo ljudi je pomoglo... Od visoke temperature jedna fasada se urušila, tu je vrtić, gimnazija, glavna pošta - rekao je Čučković i podsetio da se za dve osobe traga.

Komandant vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović rekao je da će se pretražiti svaki kvadratni metar i da će se učiniti svi napori da se što pre pronađu evrentualne žrtve.

Načelnik hitne službe Doma zdravlja Obrenovac Radoslav Milošević rekao je da je ukazana pomoć za tri starije sugrađanke, jer su dobile napad panike, kao i jednom vatrogascu koji je bio iscrpljen.

- Radili smo sa pet medicinskih ekipa na terenu i nije bilo potrebe za većim intervencijama - rekao je Milošević.

Video: Sav užas požara u Obrenovcu: Nestale radnice nema, vatrogasci još na terenu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • OB

    3. decembar 2021 | 11:00

    Za preventivu nisu imali vremena i para a sada imaju sve,sada samo bez kuknjave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA