Sve učestaliji napadi na vozače gradskog prevoza: U poslednjih 11 meseci zabeležena 63 u Beogradu

Posebno je zabrinjavajuće što su ti napadi sve brutalniji

  • 4

Broj napada na vozače javnog prevoza u Beogradu se ne smanjuje, saopštilo je danas Gradsko saobraćajno preduzeće, ističući da su za 11 meseci ove godine zabeležena 63 takva napada.

- Poslednji napadi su bili sinoć 3. decembra oko 20.05 časova na stajalištu u ulici Vojvode Micka na Karaburmi, kada je grupa od tri mladića i jedne devojke brutalno pretukla dvojicu vozača sa linije 23 - piše u saopštenju JKP GSP "Beograd".

Kako se navodi, uprkos uvođenju videonadzora i panik tastera u vozilima javnog prevoza, nasilje, kako verbalno, tako i fizičko od strane putnika i drugih učesnika u saobraćaju ne jenjava.

Statistika je poražavajuća, jer je za 11 meseci 2021. godine, zabeleženo 63 napada na vozače što je više od broja napada zabeleženih tokom cele 2015 godine (62).

Detalji napada na vozače na Karaburmi

 

Posebno je zabrinjavajuće što su ti napadi sve brutalniji, dodaje se u saopštenju i iznose detalji napada na vozače na Karaburmi.

Kako navode, napadači su najpre sa spoljne strane dok je autobus stajo na stajalištu odvrnuli vazdušni ventil na vratima. Vozač je to shvatio pošto nije mogao da zatvori vrata i izašao je da proveri stanje ventila, kada ga je grupa nasilnika napala i udarajući ga po glavi i telu oborila na zemlju.

Ubrzo je u stanicu stiglo još jedno vozilo sa linije 23. Vozač tog autobusa je, videvši šta se dešava, izašao sa namerom da pomogne kolegi i pozove poliiciju. Međutim, grupa nasilnika se obrušila i na njega, te je on od udaranja i šutiranja zadobio još veće povrede.

Nasilnici su besomučno udarali i šutirali dvojicu vozača u stajalištu i pre dolaska policije su se razbežali. Vozači su kolima hitne pomoći prevezeni u Urgentni centar gde su pregledani i, pored posekotina i hematoma, jednom od njih su nađeni i ujedi po telu.

- Ovakvi i slični napadi na vozače koji samo rade svoj, nimalo lak posao, nas iznova zaprepašćuje i ukazuje da svaki oblik agresije i nasilja mora biti osuđen i kažnjen. Stoga, zaposleni GSP-a, apeluju na nadležne da se preduzmu neophodne mere kako bi se ovakvi slučajevi sprečili, a počinoci najstrožije kaznili - ističe se u saopštenju.

Takođe JKP GSP "Beograd" apeluje na korisnike javnog prevoza i sve učesnike u saobraćaju da imaju u vidu da svako ometanje i napad na vozače javnog predoza narušava, kako bezbednost putnika, tako i opštu bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa naravno

    4. decembar 2021 | 13:44

    Jer su bahati. U 95% su sve bezobrazni, zato tako i prolaze.

  • moravka

    4. decembar 2021 | 19:15

    sram vas bilo! bahate su nam i salteruse,postari,milicija,ucitelji,trgovci,doktori...i sta onda da prebijemo sve njih!? stidite se svojih komentara i zapitajte da nije do vas to sto su bahati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA