Vesić sa mladim izviđačima u Obrenovcu: Obećao izgradnju kampa, a zauzvrat od dece dobio poklon

U kampu će deca učiti o zaštiti životne sredine

  • 0
Goran Vesić sa izviđačima Obrenovca Foto: Mateja Beljan

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je danas svojom pokretnom kancelarijom posetio opštinu Obrenovac, a prva stanica bila je susret sa izviđačima u Prirodnjačkom domu Arboretum.

On se susreo sa više od sedamdesetoro dece odreda izviđača u Obrenovcu koja, kako je rekao, vredno rade i uče kako da čuvaju životnu sredinu.

- Deca vode računa o životno sredini na zaštićenom području Obrenovački zabran. Ova kućica je predivna i pravo je mesto gde mogu deca da se druže i da provode vreme. Dogovorili smo se da Grad Beograd obezbedi donaciju kako bi oni mogli da završe brvnaru u Obrenovačkom zabranu koja će služiti obrazovanju ove dece, ali i dece iz drugih škola. Tu će da uče o zaštiti životne sredine, kako se sadi i čuva drveće i zaista sam srećan što možemo da im pomognemo. Obrenovački zabran je mesto gde će dolaziti sva deca Beograda – rekao je Vesić.

On je rekao da je izviđačima obećao da će ih povesti u obilazak Gradskog zelenila kako bi videli mašinu Sadiša, da se upoznaju kako ona vadi drvo iz korena i presađuje ga.

- Obećao sam im i da ću ih odvesti u Zoološki vrt jer su videli moje slike sa životinjama. Mislim da treba da bude puno ovakvih udruženja poput izviđača jer oni svoje aktivnosti razvijaju u prirodi, uživaju u njoj i štite je – rekao je Vesić.

Zamenik starešine Saveza izviđača Srbije Slobodan Radojičić je rekao da tema razgovora bila izgradnja izviđačkok kampa te da je zamenik gradonačelnika obećao pomoć.

- Uz pomoć Grada i gradske opštine Obrenovac, nadam se da će nas na proleće, kada kamp bude bio gotov, Goran Vesić ponovo posetiti – rekao je Radojičić.

Ovom prilikom Vesić je razgovarao sa decom, doneo im kolače i igračke, a izviđači su mu zauzvrat poklonili izviđačku maramu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA