≫ 

"Porodica ima snimak": Dve žene nestale u požaru u Obrenovcu još nisu nađene. Šta ako potraga nema kraj?

- Imamo nedvosmilen dokaz; snimak, i da je žena kupac ušla u tržni centar u 10.10 - kaže za Telegraf.rs predsednik Obrenovca Miroslav Čučković

  • 5

Dve žene koje se vode kao nestale nakon požara u kineskoj robnoj kući u Obrenovcu, u četvrtak 2. decembra, još nisu pronađene, a da bi se eventualno pronašla njihova tela, vatrogasci ruše objekat kvadrat po kvadrat. Pored radnice V. L. (53) koja je radila u ovom objektu, predsednik Obrenovca Miroslav Čučković kaže za Telegraf.rs da imaju nedvosmilen dokaz da je i žena S. P., koja je bila kupac, bila u objektu u trenutku izbijanja požara.

On otkriva da je porodica došla do snimka da je S. P. ušla u objekta u 10.10 časova.

- Porodica je došla do snimka na kojem se vidi da je ona ušla u objekat u 10 časova i 10 minuta i dostavili su mi taj snimak. Ja sam ga dostavio policiji, tako da imamo nedvosmislen dokaz da je ona ušla unutra - kaže Čučković za Telegraf.rs.

On kaže da je tužilaštvo izdalo nalog da vatrogasci-spasioci ruše kvadratni metar po kvadratni metar i da čiste zgarište.

- To je ogromna količina šuta. Mora sve da se ispregleda - rekao je on za naš portal.

Prema njegovim rečima, ukoliko se desi da se ne pronađu DNK tragovi, porodice će morati da čekaju 6 meseci da se oproste od svojih najmilijih.

- Ukoliko šest meseci nakon prijave nestanka nakon brodoloma, saobraćajne nesreće, požara... se ne nađe lice, onda se ne može proglasiti mrtvim. To znači ako oni ne nađu sada DNK trag, onda će porodica morati da čeka 6 meseci na sahranu, a ako ih nađu, može odmah - objasnio je predsednik Obrenovca za Telegraf.rs.

Požar u robnoj kući u Obrenovcu izbio je u četvrtak, 2. decembra u 10.40 sati. Na lice mesta odmah su se uputili vatrogasci, bilo je 25 vozila sa 55 vatrogasaca.

Kako je tog dana izjavio komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović požar je pretio da se prenese na dva stambena objekta i više privatnih kuća.

- Po dolasku na lice mesta, koje je bilo za svega dva minuta, zatečen je požar u razbuktanoj fazi na kompletnoj površini tržnog centra. Sve snage su usmerene u pravcu smirivanja situacije odnosno stabilizacije u delu gde je požar pretio da se prenese na dva stambena objekta i više privatnih kuća koje nalaze u blizini - rekao je Majstorović.

Video: Sav užas požara u Obrenovcu: Nestale radnice nema, vatrogasci još na terenu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbIN

    6. decembar 2021 | 14:48

    Srbadijo dokle više da dozvoljavamo kinezima da rade šta hoće, gde su inspekcije da utvrde njihove propuste ?

  • Iz nisa

    6. decembar 2021 | 17:25

    Pre nekoliko godina je ušla zena u trzni kineski centar kod z. Stanice da kupi nesto. Muz je ostao napolju cigaru da zapali. Nje nije bilo vise od sat vremena, iako je trebalo odmah po kupovini da izadje.zvao je na mobilni, nedostupna, on usao i trazio je. Nema je ko da je u zemlju propala. Policiji je prijavljen slucaj. Nadjena je nadrogirana uspavana sa jos nekom genom i skroz osisana u nekom njihovom podrumu. Tu pricu je znao ceo Nis. Trebalo bi i taj pravac proveriti. I ova zena je bila pedesetih godina. A ova sto je usla mozda je bila samo koletaralna steta.ruzno receno ali cini mi se da nisu cista posla. Daj boze da gresim. Da su one zive samo. Samo treba znati da savršenog zlocina nema.

  • Naguznjaci

    6. decembar 2021 | 19:36

    Sad vam valja cuckovic kad je preleteo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA