≫ 

Sneg probudio Beograđane: Beli se u prestonici, obucite se dobro, danas će biti hladno

Sneg koji je počeo da pada u prestonici, već se zadržao na krovovima kuća i na automobilima, kao i na travnjacima

  • 5

Sneg je počeo da pada oko 6 sat u Beogradu, a prema najnovijoj meteorološkoj najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda njega će biti danas i u nižim predelima ne samo na planinama. 

Oblačno, u nižim predelima sa kišom i snegom, u brdsko-planinskim sa snegom. Na području Beograda susnežica i slab sneg - navodi se u meteorološkoj najavi koju je RHMZ postavio jutros u 6.20 sati.

Sneg koji je počeo da pada u prestonici, već se zadržao na krovovima kuća i na automobilima, kao i na travnjacima.

Za sada se još ne zadržava na kolovozima koji su vlažni.

Meteorolog Marko Čubrilo kaže da će danas biti hladno, na jugu i jugoistoku pre podne padavine, dok će sreda, biti suva, ali hladna, a zatim nam dolazi prolazno otopljenje, pa opet za vikend zahlađenje uz sneg.

- Utorak pre podne nad jugoistočnim, istočnim i južnim krajevima pretežno oblačno sa padavinama. Uveče delimično razvedravanje a sredinom noći hladno a u većini krajeva regiona treba očekivati mraz do minus 4 stepena Celzijusova, dok će na planinama biti mraza i oko minus 10 stepeni Celzijusovih.

- U sredu tokom dana suvo i malo toplije, krajem dana vetar južnog kvadranta u pojačanju. Dnevni maksimum od +3 do +11 stepeni Celzijusa. Jačanje južnog vetra biće uslovljeno kako se približava hladni front, koji rano jutro u četvrtak na jugu, jugozapadu i zapadu regiona donosi pogoršanje sa kišom, koja će se do kraja dana proširiti po regiji.  U petak, u većem delu regiona oblačno i hladnije, ponegde sa padavinama, a snežna granica ponovo u padu na oko 600 metara nadmorske visine. Samo je u jugoistočnoj Srbiji veći deo dana bio relativno topao - napisao je Čubrilo na svom Fejsbuk profilu.

Video: Oj bela radosti: Prvi sneg u Beogradu na ulice isterao sve vozače a posledica su zastoji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA