≫ 

Direktor "Gradske čistoće" o pohvalama sugrađana: Rešili smo 200 žalbi koje nisu ni bile u našoj nadležnosti

Pored redovnog posla vrlo često izlazimo u susret Beograđanima koji nam se često obraćaju upravo zato jer znaju da ćemo, ukoliko smo u prilici, odreagovati na zahteve i mimo redovnih obaveza i nadležnosti - ističe Marko Popadić

  • 4
Marko Popadić, direktor JKP Gradska čistoća Foto: Tanjug/Tara Radovanović

JKP "Gradska čistoća" važi za jedno od najboljih gradskih preduzeća grada Beograda, a kako ističe generalni direktor  Marko Popadić, i "najviše hvaljeno na društvenim mrežama kao najodgovornije i najbrže". Upitan zašto misli da je razlog što sugrađani tako doživljavaju "Čistoću", direktor smatra jer sugrađani vide koliko rade.

- Pored redovnog posla vrlo često izlazimo u susret Beograđanima pa smo tako rešili više od 200 žalbi iako većina nije bila u našoj nadležnosti. A i činjenica je da se sugrađani vrlo često obraćaju upravo nama jer znaju da ćemo, ukoliko smo u prilici, odreagovati na zahteve i mimo redovnih obaveza i nadležnosti. Pored svih problema sa kojima se zaposleni na ternu susreću JKP „Gradska čistoća“ je zahvaljujući vanrednom i predanom angažovanju zaposlenih preduzeće koje je najviše hvaljeno na društvenim mrežama kao najodgovornije i najbrže - pojašnjava Popadić.

"Čistoća", kaže, rešava probleme i žalbe iz svojih nadležnosti za manje od sat vremena - što ih svrstavao među najbolje u Beogradu.

- Dobrom organizacijom smo pokazali, da kada je posao u pitanju, nema granica i nerešivih problema. Radili smo intezivno i na suzbijanju komaraca pa smo se uspešno izborili i sa pojavom virusa Zapadnog Nila. Iako je nekolicina sugrađana negodovala akcije suzbijanja insekata koji potencijalno mogu ugroziti zdravlje čoveka i životinja, uspeli smo da uradaimo veliki posao i sprečimo epidemiju virusa groznice Zapadnog Nila. Intezivno smo radili i na suzbijanju krpelja, a uveli smo i novu uslugu za treća lica, pa naša laboratorija, koja će uskoro biti i akreditovana, sada obavlja uslugu testiranja krpelja na bakteriju izazivača Lajmske bolesti po najsavremenijim metodama i sa najbržim rezultatima - ističe direktor "Gradske Čistoće".

Ovo preduzeče uvelo je u praksu i češće pranje sudova za odlaganje otpada novim namenskim vozilima što je naišlo na oduševljenje Beograđana.

- U želji da zaista vidimo učinkovitost pranja kontejnera, koje se ne ogleda samo u estetici, sproveli smo i zanimljivo istraživanje o tome koliko su kontejneri u Beogradu zaista prljavi. Rezultat mikrobiološkog nalaza na kontejnerima pokazao je da kontejneri ipak nisu napljaviji predmet sa kojim svakodnevno dolazimo u kontakt, već da je to kuhinjski sunđer. Pranjem kontejnera ostvarili smo odlične rezultate pa nas tokom 2022. godine očekuje više akcija pranja sudova, a sada je ova vrsta usluge na raspolaganju i trećim licima u skladu sa „Čistoćinom“ cenovnikom vanrednih usluga - najavljuje Popadić.

Video: Popadić: Izdvojili smo ukupno 1.724 plave kante za domaćinstva ovog dela Zvezdare

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Стеван Ч.

    30. decembar 2021 | 15:03

    Људи немају где да баце габаритно смеће, па бацају у природу где стигну. Стока баца шут,стари намештај, старе прозоре...

  • miladin

    30. decembar 2021 | 14:38

    Svaka cast e to je moja Srbija .

  • pera

    31. decembar 2021 | 08:39

    Drveta se natapljaju!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA