≫ 

Direktor JKP Gradska Čistoća: "Neophodna edukacija o pravilnom odlaganju otpada i zaštiti životne sredine"

Zainteresovanost obrazovnih ustanova za saradnju sa „Gradskom čistoćom“ govori u prilog tome da smo prepoznati kao društveno odgovorno preduzeće i značajni partner na polju ekologije - ističe Marko Popadić

  • 1
Marko Popadić Foto: Marko Jovanović

Pored tehnološkog unapređenja sakupljanja i odnošenja otpada, koji je samo jedan od uslova za dobro funkcionisanje komunalnog sistema, od velikog značaja za Beograd je i edukacija građanstva o pravilnom selektovanju i odlaganju otpada, a time i zaštiti životne sredine, objašnjava za Telegraf.rs generalni direktor JKP "Gradska čistoća" Marko Popadić.

- Jedan od fokusa našeg preduzeća je edukacija Beograđana, a naša najveća pažnja usmerena je na najmlađe sugrađane. Učestvovali smo u različitim edukativnim projektima koji su imali za cilj razvoj i podsticaj na reciklažu i pravilno odlaganje otpada. Organizovali smo i učestvovali u humanitarno-edukativnim akcijama koje su samo doprinele ugledu preduzeća koje je još jednom pokazalo da je uvek tu za svoje sugrađane - nabraja Popadić dostignuća obrazovna dostignuća "Gradske čistoće" u 2021. godini.

Dan otvorenih vrata JKP Gradska čistoća FOTO: Telegraf.rs

Kako ističe, „Dan otvorenih vrata“ organizovan je ne samo krugu preduzeća, već su najmlađe Beograđane posećivali i u predškolskim ustanovama, dok su im osnovci dolazili u posetu na pogone gde su imali priliku da nauče kako se pravilno odlaže otpad, ali i da se provozaju omiljenim kamionima i trotinetima.

- Izvodili smo i predstavu „Reciklosaurusi“ za namlađu publiku u 38 vrtića na teritoriji Beograda, a očekuju nas i sprovođenje edukativnh radionica. Zainteresovanost obrazovnih ustanova za saradnju sa „Gradskom čistoćom“ govori u prilog tome da smo prepoznati kao društveno odgovorno preduzeće u koje institucije imaju poverenje i to ne samo kada je u pitanju širenje znanja i svesti o važnosti očuvanja životne sredine i razvoja reciklaže, već i kao značajnog partnera na polju ekologije - ponosno ističe direktor "Gradske čistoće".

Pored najmlađih sugrađana, trude se da i starijima skrenu pažnju i podsete ih da je delovanje svakog pojedinca bitno na polju ekologije.

- Zato smo napravili i brendirali 21 kamion „Čistoće“ likovnim radovima najmlađih Beograđana koje smo kao autore nagradili za trud, jer zahvaljujući njihovom viđenju razlike između prljavog i čistog, Beograđanima svakodnevno šaljemo poruku koliko je čistoća važna i koliko je značajno da zajedno brinemo o higijeni Beograda. I u narednom periodu nastavićemo da radimo na edukaciji, jer predstavlja važan korak u napredovanju zajednice - zaključuje Popović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ajde

    29. decembar 2021 | 19:51

    Gde mozemo da odlozimo stare televizore i belu tehniku?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA