≫ 

Otac nestalog Splićanina: "Ležim s Matejevom jaknom u zagrljaju, njegovi prijatelji su plakali sa mnom"

On je dodao da misli da je policija kontaktirala s vozačem taksija koji Mateju nije hteo da otvori vrata, ali detalje ne zna

  • 43
Matej Nenad Periš, Gotik, rečna policija potraga Foto-kolaž: Nikola Tomić, Društvene mreže

Splićanin Matej Periš (27) nestao je u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra. Njegov otac Nenad došao je u Beograd kako bi pratio potragu za sinom.

Večeras je ponovo govorio o nestanku sina i istakao da je zamolio novinare da ga ne zovu tako često jer jednostavno ne zna šta bi rekao.

- I policiji sam rekao da me zovu ako treba nešto kod mene da provere, uporede, a da je vezano za Mateja. Ove tekuće informacije koje se menjaju iz minuta u minut mi ne znače ništa - kaže Nenad za Slobodnu Dalmaciju.

Na pitanje jesu li Matejevi drugovi mogli brže, bolje i preciznije reagovati kod nestanka, Nenad je odgovorio:

- U te momke i njihove namere nikada nisam posumnjao jer to su najbolji Matejevi prijatelji od detinjstva. Video sam tu decu po dolasku u Beograd utučenu, plakali su ispred mene i sa mnom. Nije fer govoriti jesu li nešto mogli bolje ili gore. Postupili su iskreno i kako su mislili da je najbolje, a u njihove najbolje namere nikada nisam ni posumnjao - rekao je Periš.

On je dodao da misli da je policija kontaktirala s vozačem taksija koji Mateju nije hteo da otvori vrata, ali detalje ne zna.

- Znam samo da sam im objašnjavao da taksiji u Splitu nikad ne pale svetla da su zauzeta s putnicima i da moj Matej kad je išao da traži taksi to nije znao. Bolje bi bilo da ga je primio u taksi jer bi mi sada znali mnogo više. Ne znam ni je li Matej jaknu ostavio da bi se vratio u klub, ne znam zašto je nije poneo. Znam samo da je naručio bocu pića za svoj sto koju je platio i da se nakon toga digao i izašao iz Gotika - kaže Periš.

- Ne spavam nikako od kada se ovo dogodilo. U Beogradu oči nisam sklopio ni trena, a ležim s Matejevom jaknom u zagrljaju jer tako osećam njegove mirise i to mi daje snagu. Ovo ne bih poželeo nikome, ni najvećem neprijatelju - rekao je Periš na kraju.

Video: Inspektor policije o misterioznom taksisti koji je poslednji video Mateja: Trebalo bi ga ispitati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    4. januar 2022 | 19:58

    Zao mi je tog decka ako je najverovatnije nastradao,ali jos vise mi zao ovog coveka,njegovog oca. Njemu je najteze,a tesko je i meni kad pomislim kroz sta covek prolazi. Tuga,neverica,iscekivanje…

  • 534

    4. januar 2022 | 19:55

    Taksista ga nije primio zbog jednog od četiri razloga. Prvi, bio je zauzet. Drugi, krenuo je na primljeni poziv. Treći, nije dozvoljen prevoz putnika bez zaštitne maske i četvrti, taksista nije u obavezi da u svoje vozilo primi osobu u vidno alkoholisanom stanju, odnosno po proceni osobu koja bi mogla da mu pravi probleme a ovaj momak se više nego očigledno ponašao neuobičajeno. U svakom slučaju taksista ne može nikako pomoći u istrazi.

  • Vesna

    4. januar 2022 | 19:54

    E muko moja 😪, strasnoooo !!! Horor , cela prica je tuzna i ruzna. Njegova mladost, strahota koju prezivljava porodica !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA