≫ 

Beogradski ugostitelji poštovali mere za Novu: Zbog buke 15 prijava, kontrolisani i taksisti

Broj prijava na buku se gotovo utrostručio za proslavu reprize

  • 1
Doček Nove godine, vatromet, Svaska promenada Foto: Tanjug/Tara Radovanović

- Tokom novogodišnjih praznika nije zabeleženo kršenje propisanih mera prilikom kontrole rada ugostiteljskih objekata, a u tom periodu stiglo je 58 prijava građana zbog buke, izjavio je danas rukovodilac sektora za unutrašnju kontrolu Komunalne milicije Ranko Šekularac.

Šekularac je za Tanjug rekao da su komunalni milicioneri tokom novogodišnjih praznika kontrolisali više od 300 ugostiteljskih objekata i da su ugostitelji poštovali sve ranije preporuke.

- Kontrolisali smo maksimalan broj lica koja mogu da borave u objektu, posedovanje kovid sertifikata, ali i one druge mere individualne zaštite koje su obavezne po uredbi Vlade - rekao je Šekularac.

Prema njegovim rečima, tokom novogodišnje noći stiglo je 15 prijava građana najčešće zbog buke iz stambenih zgrada, a za reprizu se taj broj povećao na 43.

- Dolaskom na lice mesta uspostavljali smo komunalni red upozorenjem, a pisali smo jedan prekršajni nalog - kaže Šekularac.

Šekularac ističe da su građani ipak pokazali visok nivo tolerancije i za kućne žurke, jer je broj prijava tokom novogodišnje noći bio manji u odnosu na neke prethodne godine.

Dodao je da su neki ugostiteljski objekti odustali od organizovanja dočeka, jer nisu mogli da ispune obaveze koje se odnose na posedovanje kovid sertifikata za zaposlene i posetioce lokala.

Napominje da su svi ugostitelji za doček imali mogućnost da sami propišu radno vreme kog su bili dužni da se pridržavaju, ali da sada moraju da poštuju neka organičenja.

- Svi oni koji se nalaze u stambenim objektima mogu raditi vikendom najviše do 1.00 čas, radnim danima do ponoći, s tim što emitovanje muzike može da bude sat vremena ispod propisanog maksimuma - kaže Šekularac.

Šekularac je naveo i da su prethodnih dana posebno kontrolisani taksi prevoznici zbog čestih zloupotreba cena usluga tokom praznika, te da su dva taksi vozila privremeno oduzeta, jer su nelegalno vršila prevoz.

- Dva vozila smo privremeno oduzeli i prosledili ih dalje nadležnim inspekcijskim organima u njihovu nadležnost - kaže Šekularac.

On je apelovao na sve građane da se u periodu božićnih praznika uzdrže od nepotrebnih okupljanja, zbog povećanja broja zaraženih virusom korona.

- Svedoci smo da se broj zaraženih povećava i trebalo bi da eliminišemo svaki faktor koji bi mogao da pospeši porast broja novozaraženih - ukazao je Šekularac.

Video: Najava pomoći ugostiteljima i hotelijerima uliva optimizam

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubiša

    5. januar 2022 | 15:14

    Vidi se ispred Kovid ambulante koliko su poštovali mere.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA