≫ 

Sutra uveče proslavljamo srpsku Novu godinu: Mnogi Beograđani dočekaće je kod kuće

Među Beograđanima ne vlada veće praznično raspoleženje zbog pogoršane epidemijske situacije

  • 11

Nova godina po julijanskom kalendaru ili srpska Nova godina dočekuje se sutra uveče, ali se čini da među Beograđanima ne vlada veće praznično raspoleženje i da se većina odlučila da zbog pogoršane epidemiološke situacije to veče provede kod kuće, u krugu porodice i prijatelja.

Sredovečni Beograđanin za Tanjug kaže da će srpsku Novu godinu dočekati sa porodicom i da se na to odlučio najviše zbog epidemiološke situacije.

- Pored toga i posao mi je takav da mi ne dozvoljava da se organizujem za doček - rekao je on.

Student Mašinskog fakulteta u Beogradu Dušan Brkić smatra da nije pametno da se ide na skupove i mesta gde ima puno ljudi zbog korone i navodi da će novogodišnju noć dočekati sa društvom kod kuće.

- Generalno mi je bolje da Novu godinu dočekam u manjem društvu, a korona je dodatni razlog zašto ne treba ići na organizovane dočeke - kaže Brkić.

Državljanka Crne Gore kaže da još uvek nije odlučila gde će dočekati Novu godinu, ali da bi volela da to bude negde na otvorenom.

- Još uvek nemam neke planove, nisam razmišljala o tome - kaže ona.

Doktor vojnih nauka Velibor Stević kaže da Srpsku novu godinu treba slaviti kod kuće sa porodicom, te da treba učiti decu kako se obeležava taj datum.

- To je više porodično slavlje. Planovi se za doček menjanju mnogima zbog pogoršane epidemiološke situacije - kazao je Stević.

Dodao je i da je preležao koronu i video koliko bolest može da se zakomplikuje, te poručuje da nije pametno ići na velika okupljanja.

Mlađi Beograđanin kaže da će praznično veče provesti u krugu porodice i da tu odluku nije doneo zbog epidemiološke situacije, već jer ga ne zanimaju koncerti, koje, kaže, može da gleda i na Jutjubu.

- Ne zanimaju me koncerti, to mogu da pustim i na Jutjubu, a nije mi do toga da se guram sa ljudima - rekao je on.

Sredovečna Beograđanka kaže da nema naviku da slavi Srpsku novu godinu, jer je to datum kao i svaki drugi, ali i da zbog korone nije vreme da se organizuju takva slavlja.

Video: Najlepše okićena kuća u selu Miloševo kod Jagodine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zeljko

    12. januar 2022 | 17:36

    pa dobro bre, jel' vama Srbija samo Beograd ????

  • 534

    12. januar 2022 | 19:02

    To je pravoslavna a ne srpska nova godina. Slave je još neki sem nas.

  • Nikodin

    12. januar 2022 | 20:24

    Pravoslavci obilježavaju mali Božić 14 januara uz kovrtanj (pogaču ) i svinjsku glavu od pečenice 7 januara . A tz Pravoslavnu novu godinu nisu Srbi obilježavali do 90-te .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA