Proglašeni decembarski šampioni bezgotovinskih transakcija

Početkom ove godine uručene su novčane nagrade zakupcima tezgi koji su tokom decembra meseca realizovali najviše bezgotovinskih transakcija u okviru Pilot projekta "Digitalizacija beogradskih pijaca"

  • 0
Digitalizacija beogradskih pijaca Foto: JKP "Gradske pijace"

Zakupci sa pijace "Kalenić" sa ukupno 157, odnosno 138 ostvarenih transakcija osvojili su prvo i drugo mesto, dok je treća nagrada pripala zakupcu sa pijace "Palilula", sa realizovanih 136 transakcija. Četvrto mesto osvojio je zakupac sa pijace "Đeram" sa 122 transakcije, dok se na peto mesto plasirao zakupac sa pijace "Palilula" sa 117 transakcija.

Od septembra 2021. godine, na tri beogradske pijace uvedene su značajne novine zahvaljujući Pilot projektu "Digitalizacija beogradskih pijaca", koji je pokrenula Privredna komora Srbije, a inicirala kompanija Mastercard. Pilot projekat se realizuje uz podršku JKP "Gradske pijace", kompanija Payten, Chipcard i Banca Intesa.

"Kalenić", "Palilula" i "Đeram", prve su u nizu beogradskih pijaca na kojima su postavljeni POS terminali za plaćanje karticama. Prvi put u Srbiji kupcima je omogućeno da kupljeno voće, povrće i druge proizvode na pijačnim tezgama mogu da plate brže i lakše, platnim karticama i mobilnim telefonom, bez prethodne posete bankomatu.

Digitalizacija beogradskih pijaca Foto: JKP "Gradske pijace"

Kompanije Mastercard i Chipcard, obezbedile su dodatnu pogodnost za sve učesnike u projektu. Svakog meseca do kraja oktobra 2022. godine, pet trgovaca koji budu imali najveći broj bezgotovinskih plaćanja platnim karticama, osvojiće novčane nagrade u iznosu od 12.000 dinara.

Nataša Božić sa pijace "Kalenić", koja je osvojila decembarsku nagradu, ne krije oduševljenje što sve češće kupci koriste kartice. Posebno ističe da su u početku POS terminale više koristili mlađi sugrađani, ali da ih u poslednje vreme koristi sve veći broj starijih građana. Garip Kamberi sa pijace "Palilula" navodi da su utisci pozitivni i objašnjava da se proces plaćanja odvija brzo i jednostavno, što utiče na porast broja transakcija.

Partneri Pilot projekta "Digitalizacija beogradskih pijaca", zadovoljni su realizacijom, kao i reakcijama kupaca i zakupaca. Očekuju da ovaj poduhvat neće ostati samo na Pilot projektu, već da će se uvođenje bezgotovinskog plaćanja proširiti i na ostale beogradske pijace.

Beogradske pijace su na ovaj način postale mesta, koja potrošačima, pored kvalitetne, sveže i raznovrsne ponude, pružaju mogućnost izbora i u pogledu načina plaćanja. Na pijacama "Kalenić", "Đeram" i "Palilula" ukupno je instalirano 42 POS terminala, na 42 prodajna mesta.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA