≫ 

Ronioci traže Mateja u napuštenim objektima: Dok postoji i 1% šanse da se negde sklonio, ne odustajemo

Tražićemo ga najmodernijom termovizijskom kamerom, vrednom više od 10.000 evra, kaže za Telegraf.rs Igor Jončić iz Mreže za opasnost Srbije

  • 36
Matej Periš potraga Foto: Nikola Tomić, MUP RH

Naša služba i dalje izlazi na teren u potragu za nestalim Matejem Perišem. Danas ćemo pretraživati napuštene objekte uz reku i to najmodernijom termovizijskom kamerom koja nam je ustupljena kao pomoć. Dokle god postoji i samo jedan odsto šanse da se čovek možda sklonio u neki od tih objekata iz nekog razloga, da je možda živ, mi ćemo ga tražiti i tako, poručuje za Telegraf.rs Igor Jončić iz Mreže za opasnost Srbije.

Inače, ronioci ove Mreže od početka tragaju za Matejem pod vodom. Prema njihovim iskustvima, a ne ulazeći u to da li je Matej završio u vodi, tela onih koji se utope tokom zime i niskog vodostaja, obično isplivaju prilikom otopljavanja i porasta vodostaja reke.

Tako je svojevremeno, priča nam Jončić, telo Uroša Radosavljevića (23) iz Vinče isplivalo četiri meseca od potrage, tek onda kada je počelo da otopljava i da se vodostaj reke podiže.

- Sedam dana smo ga neprestano, konstantno tražili, a četiri meseca kasnije telo je isplivalo 20,30 metara od mesta gde smo prolazili kada smo ga tražili - priseća se Jončić i dodaje:

- Sada je jako nizak vodostaj za ovo doba godine, a voda je jako brza. Ako se nešto zakači, ta brzina ga drži konstantno na istom mestu - objašnjava Jončić.

Druga, tužna i surova istina o utopljenicima je i ta da se neka utopljena tela nađu pred propelerima brodova i iz tog razloga nikada ne budu pronađena.

U Srbiji se i dalje svi nadaju da će čuti vest o pronađenom Mateju i da će ona imati srećan kraj.

Šta se tačno dešavalo kobne noći, niko sa sigurnošću ne zna. Ono što se pouzdano zna jeste da je Matej sa drugarima iz Splita došao do Zagreba, da su tu ostavili svoje automobile i iznajmili kombi kojim su došli do Beograda. Kako su rekli Matejevi otac i devojka, oni su taj put planirali već dugo, a na Dorćolu su iznajmili stan u koji su stigli 30. decembra popodne.

Odatle su, kako se navodi, otišli u restoran u Beton hali na ručak, a onda odatle u klub "Gotik", gde je cela misterija i započela. Javnost i dalje ne zna šta se tu dogodilo pre 1.20 časova, kada je mladić bez jakne istrčao napolje.

Da ga nema, primetili su njegovi drugovi tek oko 2.30, nakon čega su počeli da ga zovu, ali im se nije javljao, a telefon mu je bio isključen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • X

    13. januar 2022 | 16:46

    Kad završiš s njim potraži Barbaru boga ti, to je naše dete za koje niko mrdnuo nije!

  • ?

    13. januar 2022 | 16:48

    Šta je jeo 15 dana ako se sklonio? Šta je vama ljudi? Ako se krije, onda ga neko krije, taj ga i hrani. Daj budite realni.

  • Sasa

    13. januar 2022 | 16:32

    Tuga zbog ovog mladica u srcima..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA