≫ 

Potresna scena sa Infektivne klinike uzdrmala mreže: "Ćale čeka u teškom stanju, nemaju gde da ga stave"

Ova kratka i potresna ispovest naišla je na reči podrške od strane drugih korisnika ove društvene mreže

  • 5
terapija kiseonikom, bolnica, pacijenti, lečenje, moze respirator korona Foto: Shutterstock

"Ćale čeka na Infektivnoj u teškom stanju. Nemaju gde da ga stave jer im jedan pacijent upravo umire, a tri čekaju prevoz za Batajnicu", reči su jednog od korisnika mreže Tviter o situaciji koja se dešavala ispred Infektivne klinike u Beogradu.

"Pošto su mu već i ruke pomodrele, priključili ga na kiseonik u sedećem položaju. Ovim lekarima i sestrama treba dati medalju", dodaje dalje u svom postu.

Posle novogodišnje proslave broj novozaraženih virusom korona naglo je počeo da raste, pa sada imamo brojku od skoro 14.000. Sve to pravi veliki pritisak na lekare i bolničko osoblje koje poslednjim atomima snage nastoje da svakome spasu život.

"Da ne bude zabune, ne znam da li ima mesta na Infektivnoj. Samo su nam rekli da ga šalju u Batajnicu. Problem je što je čekaonica puna, a on ne može da sedi, jer je u teškom stanju. Prikačili su ga na kiseonik prvo u sedećem položaju, a čim se su se oslobodila jedna ležeća kolica, stavili su ga da legne. Ovom prilikom želim da se zahvalim osoblju Infektivne klinike, kao i lekarima i tehničarima Hitne pomoći. Ti ljudi bukvalno svakodnevno spašavaju živote i zaslužuju svo poštovanje za to što rade", dodao je ovaj korisnik Tvitera.

Ova kratka i potresna ispovest naišla je na reči podrške od strane drugih korisnika ove društvene mreže.

"Da, to je tako. I sve one koji baljezgaju o virusu kao običnom gripu (a nisu ista grupa), da je vakcina nedelotvorna, kako se ne treba paziti - treba ih odvesti na Infektivnu kliniku, da prođu kroz hodnik gde pacijenti čekaju transport. A vašem ocu želim da se izvuče".

"Kao neko ko je u teškom stanju, priključen na bocu kiseonika na žešćoj promaji prošlog aprila presedeo je 6 sati u toj čekaonici u Infektivnoj čekajući na prevoz u Bataju i gledao sve to, moram da pohvalim tu ekipu i Hitne pomoći i prijemnog u Infektivnoj...".

"Izdrži! Teško je gledati svoga tamo… Ne daj Bože nikome!", samo su neke od poruka.

Video: Nema gužve, ali ima mnogo zaraženih: Na Paliluli 60 odsto pregledanih pozitivno na kovid

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    14. januar 2022 | 19:06

    Jel postoji sad virus? Jel bilo bolje primiti vakcinu? Sad slušate doktore?

  • Andrej

    14. januar 2022 | 17:20

    Mama mi je umrla u toj Batajnici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA