≫ 

Ovako je iz prvog lica izgledala Matejeva šetnja koja je počela 31. decembra u 1.43 sati ujutru

U toku je 15. dan pretragde za nestalim Splićaninom

  • 3

Petnaesti dan potrage za nestalim Splićaninom Matejem Perišem je u toku. Intenzitet traganja za maldićem je isti kao i prvog dana, a policija je već gotovo potpuno rekonstruisala putanju njegovog kretanja u noći između 30. i 31. decembra.

Ekipa Telegrafa je na osnovu zvaničnih podataka i rekonstrukcije policije snimila prilog u kojem možete iz prvog lica videti trasu kojom se Matej kretao 31. decembra u ranim jutarnjim časovima.

Sve je počelo 31. decembra u 1.43 sati posle ponoći, kada Matej izlazi iz beogradskog kluba Gotik gde se zabavljao sa svojim prijateljima. Reč je o dosada jedinoj utvrđenoj i validnoj informaciji o njegovom kretanju. Iako je sve ostalo na nivou spekulacija, ekipa Telegrafa, oslanjajujići se na javnosti do sada poznate informacije, pokušala da rekonstruiše putanju njegovog kretanja.

Kako su sigurnosne kamere zabeležile, Matej se, po izlasku iz kluba nastavio kretati ka Karađorđevoj ulici do raskrsnice Crnogorskom. Kako pokazuju snimci, mladi Periš je upravo ovde potražio taksi vozilo, bezuspešno.

Ono što je dalje poznato, jeste da se od raskrsnice uputio ka kružnom toku, odakle je skrenuo kao Travničkoj ulici. Na ukrštanju sa Ulicom braće Krsmanovića skreće levo i uspeva da "izbije" na promenadu. Tada je, navodno, skrenuo ka lokalu "Savanova", te se idući uz živu ogradu iza njega , vratio do promenade.

Poslednji kadar sa Matejem navodno su zabeležile kamere lokala.

Zbog udaljenosti i lošijeg položaja nije zabeleženo da li je Matej preskočio ogradu na doku i ušao u vodu, kao ni šta se dalje dešava na pomenutom snimku. Pregledani su svi ostali snimci kamera u okolini gde se ne uočava Matejev povratak ili bilo kakvo dalje kretanje.

Lociranjem Matejevog telefona preko baznih stanica indikativno je bilo kretanje jednog "objekta" u reci Savi. Vreme i trasa kretanja ovog „objekta” poklapaju se sa kretanjem Matejevog telefona. Na snimcima se vidi kadar ka ušću reke Save u Dunav i vidi se objekat koji se kreće niz reku. Vreme i mesto kretanja objekta poklapaju se sa kretanjem Matejevog telefona.

Pregledan je celokupan video nadzor ka novobeogradske strane i ka Pančevačkom mostu, i na tim snimcima Matej nije uočen.

Potraga i dalje traje, ne samo na vodotokovima već i na široj teritoriji Beograda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    14. januar 2022 | 17:57

    Droga je za.... stvar

  • Sumnjivo

    14. januar 2022 | 22:53

    Njegove prijatelje a posebno tu devojku iz Splita treba stisniti da kažu sve, tu je nešto pošlo po zlu za Mateja.

  • Ш

    14. januar 2022 | 23:11

    Ocemo li pobediti sutra Hrvatsku u Segedinu? A Francusku? Koje su sanse da osvojimo evropsko prvenstvo? Na kom programu ce biti prenos?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA