≫ 

Gledao sam kako plafon pada na ženu. Ona kuka, zapomaže, a ne može da joj se priđe: Očevidac nesreće na pijaci

Dragan Škondrić je, priča nam, srećom izvukao živu glavu

  • 3

Živu glavu sam srećom spasio. Bio sam tu dva minuta pre rušenja. Samo što sam se pomerio, dimna zavesa je pala, sve se srušilo. 

Ovako za Telegraf.rs priča Dragan Škondrić, očevidac nesreće na pijaci "Merkator", gde se obrušio plafon danas oko 11 sati.

- Video sam tu povređenu ženu, video sam kako sve pada na nju. Ali, posle se od prašine ništa više nije videlo. Ona kuka, zapomaže, a ne možeš da joj priđeš - ispričao je Dragan, dodajući da ih je bilo četvoro, petoro tu, kada se sve dogodilo.

- To je sekunda bila, ništa nismo stigli da vidimo, odjednom je bio mrak, svetlo se ugasilo - ispričala je ranije za Telegraf.rs jedna od svedokinja ovog incidenta.

- Ništa se nije čulo, samo se u momentu sve sručilo. Bila je panika, mrak, odmah je nestalo struje - ispričala je žena koja je bila sa druge strane i koja kaže da radi 4 godine na pijaci.

Taj plafon je stajao, nije bilo oštećenja, tu su visile neke cevi, dodala je.

Na mesto nesreće u Bulevaru Mihaila Pupina kod TC “Merkatora” na Novom Beogradu, gde se srušuo plafon u pijaci, stigao je odmah i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

On je razgovarao pred medijima sa dežurnim komandantom vatrogasaca, gde su objasnili kako se tačno dogodila ova nesreća.

Gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić izjavio je da nema opasnosti od daljeg urušavanja, te da su četiri povređene osobe evakuisane i predate ekipama Hitne pomoći.

– Danas, oko 11 časova, u objektu pijace u zgradi „Starog Merkatora” obrušila se ova gipsana obloga iza koje su stajale instalacije, što je izazvalo povređivanje četiri osobe. Sve nadležne službe su promptno izašle na teren i reagovale u najbržem mogućem roku. Na lice mesta je stiglo 16 vatrogasaca iz Zemuna, sa Voždovca i Zvezdare. Кoristim priliku da svima zahvalim, a posebno ekipama Hitne pomoći koje su u najbržem roku zbrinule povređene i prebacile ih do Urgentnog centra. Po poslednjim informacijama koje imam, niko nije životno ugrožen. Uviđaj je u toku i u narednom periodu saznaćemo tačan uzrok ove nesreće – poručio je gradonačelnik Radojičić.

Video: Srušio se plafon na beogradskoj pijaci: Telegraf na licu mesta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA