≫ 

Dejan bez noge ostao u nesreći 2005, a drugi put pliva za Časni krst: Pobeda mu nije bitna

Na današnjem održavanju tradicionalne manifestacije bilo oko 1.000 građana koji su je pratili

  • 1

Oko 1.000 građana pratilo je današnje tradicionalno bogojavljensko plivanje za Časni krst u Zemunu, a među njima bio je i Dejan Kuzminac.

Kako je rekao u razgovoru za Telegraf, ovo je drugi put da pliva za Časni krst.

- Pobednik nije bitan, bitna je manifestacija - kazao je dodajući da je i prethodnog puta plivao u Zemunu, te da je bez noge ostao u saobraćajnoj nesreći 2005. godine.

Oseća se ravnopravnim sa ostalim plivačima.

- Super je plivanje, super iskustvo. Očekivao sam da nas bude ovoliko. Kad sam se prijavio bio sam 150. skoro - kazao nam je.

Iako se obično pliva sa 33 plivača i 33 metra, danas je bilo čak 223 plivača, među kojima su i dame. Pobedu je ipak odneo mladić, 22-godišnji Đorđe Lukić, pripadnik policijske brigade.

Bilo je, kažu organizatori, nemoguće ograničavati broj kada je interesovanje bilo tako veliko.

Hrabri plivači došli su pevajući i noseći veliku zastavu Srbije. Za njima su dopirali zvuci crkvenih zvona. Plivanje je počelo nešto posle 12 časova. Nakon svečane zakletve, plivači su se uputili na startne pozicije, dok su se sa čamaca dimile baklje u bojama srpske zastave.

Trka je krenulo u 12.22 doksu plivače pomno pratili ljudi iu spasilačkih čamaca žandarmerije. Pobednik je Đorđe Lukić, star 22 godine, pripadnik policijske brigade.

Video: Prvi put plivala za Časni krst kad je pobedila rak, treći put danas: Jovana sutra slavi 21. rođendan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA