≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Mateja nema tri nedelje, juče se pojavila prepiska drugova: Šta je istraga do sada utvrdila

Vreme čitanja: oko 3 min.

Hrvatska policija uspela je da uđe u trag prepisci Matejevog druga i devojke iz koje se može zaključiti da su u noći nestanka konzumirali narkotike , ali tek što je Periš otišao

  • 0
Matej Periš potraga mobilni

Foto: Nikola Tomić, MUP RH, Pixabay

Splićanin Matej Periš (27), nestao je u noći između 30. i 31 decembra prošle godine, i gotovo nikome nije jasno zašto je ostavio šestoricu svojih prijatelja u beogradskom klubu "Gotiku" i istrčao na ulicu bez jakne.

U hrvatskim medijima juče je osvanula, navodna, prepiska njegovih drugova iz koje se može zaključiti da su u noći Matejevog nestanka konzumirali narkotike.

- Dosadašnja istraga utvrdila je da Matej nije bio u sukobu ni sa kim u klubu niti van njega. Međutim, ne postoji ni jedan dokaz da je Splićanin upao u Savu- tvrdi naš izvor iz istrage i dodaje da su istražitelji ispitali Matejeve prijatelje i njegovu drugaricu M.S. koju je nestali mladić poslednju kontaktirao.

 

Kamere

Mladog Splićanina kamere su snimile 31. decembra prošle godine u 1.43 sata kako izlazi iz Beton Hale, nakon čega se kreće ka Karađorđevoj ulici, a dalje ka Brankovom mostu. Tri minuta kasnije zaustavlja taksistu i pita ga za vožnju. Kako on nije bio slobodan Matej nastavlja da trči ka restoranu "Savanova"  na Promenadi. Istražitelji su uspeli da zaključe na osnovu video-snimka da je Splićanin došao do reke Save, ali ne i to da je preskočio ogradu na doku i ušao u vodu.

 

Telefon

Dosadašnja istraga utvrdila je Matej 30. decembra prošle godine u 22.29 sat poslao poruku na Instagram sestri od njegovog prijatelja Maji S. ,ali da mu ona nije odgovorila. Kako sama kaže "posebno joj je teško jer je ona poslednja osoba koju je hteo da dobije Matej". Mladi Splićanin istog dana pre nego što će nestati pustio je poruku ocu Nenadu Perišu "Tata, ulazim u Srbiju" i od tada se više nisu čuli. Signal njegovog telefona poslednji put je uočen 31. decembra prošle godine u 02.05 u reci "Savi".

 

Prijatelji

U Beograd je Matej Periš došao sa još šestoricom prijatelja. Prema njihovim rečima, druga nisu odmah krenuli da traže jer su mislili da "priča sa nekim". Oni su saslušani u beogradskoj policiji i prošli su poligrafsko testiranje. Nakon davanja izjava napustili su Srbiju. Međutim, hrvatska policija ih je saslušala i juče se u tamošnjim medijima pojavila informacija da su momci iz Zadra konzumirali narkotike. Među njima nalaze se i poruke koje je prijatelj nestalog Splićanina , razmenjivao sa svojom devojkom, dan nakon Matejevog nestanka i nekoliko dana nakon toga.  U porukama dan nakon nestanka Matejev prijatelj konstatovao je da ne zna šta je bilo Perišu  te se zapitao da su u pitanju "halucinogene droge ili nešto drugo slično". U prvom trenutku devojci je rekao da oni narkotike nisu uzimali i da ne zna šta se Mateju dogodilo, dok je u prepisci par dana kasnije rekao da su drogu uzeli nakon što je Mateja otišao iz kluba.

 

Otac

Nenad Periš, otac nestalog mladića u razgovoru za Telegraf.rs tvrdi da sina nikada nije video pijanog i da je siguran da nije konzumirao drogu. Da iako je mnogo vremena prošlo veruje da je živ i da će zajedno vratiti kući. Odgovor na pitanje zbog čega je Mateja ostavio drugove i istrčao napolje i dalje ne zna.

Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra. Istraga je proširena na još tri grada, a o nestanku je obavešten i Interpol.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA