≫ 

Matejev otac sa suzama u očima o agoniji i susretu sa Majom: Ne znam hoću li sina vratiti u kolima ili kovčegu

- Dan nakon nestanka otkucao sam mu poruku: "Matej, javi mi se gde si ". Ta poruka nikada mu nije isporučena i često uzmem telefon na kom piše da je poslednji put aktivan bio 30.12 u 23 sata - objašnjava Periš

  • 44

Matej Periš, nestao je pre tačno tri nedelje, kada je izašao iz kluba "Gotik" i svaki trag mu se gubi u noći između 30. i 31. decembra prošle godine, a njegovog oca i dalje muče brojna pitanja na koja nije našao odgovor. Zašto mu je sin napustio lokal? Zašto se nije javio drugovima? Gde je želeo da ode? Zašto je izašao u majci kratkih rukava? Šta je želeo da pita drugaricu Maju? Zbog čega je došao do Save...

- Teško mi je kao i svakom roditelju. Ne znam da li ću se sa sinom vratiti tako što ću ga staviti da sedi pored mene u automobilu ili u nekoj kocki, kovčegu... - počinje svoju ispovest za Telegraf Nenad Periš, otac nestalog Mateja.

- Tri nedelje je prošlo, a ja nemam najvažniju informaciju: "Gde je Matej?". To me jedino interesuje. Svestan sam da je prošlo mnogo vremena, ali ja nisam izgubio nadu i neću dok ga ne pronađem. Ukoliko je živ, imam poruku za njega - samo ću ga zagrliti - suznih očiju kaže Periš.

Poslednja od informacija koja se pojavila u hrvatskim medijima, a tiče se Matejevog nestanka jeste prepiska njegovog druga i devojke u kojoj se pominju narkotici. U porukama u koje je imala uvid "Slobodna Dalmacija" razmenjenim dan nakon nestanka, drug je konstatovao da ne zna šta je bilo Mateju, te se zapitao da li su u pitanju "halucinogene droge ili nešto drugo slično". U prvom trenutku devojci je rekao da "oni narkotike nisu uzimali i da ne zna šta se Mateju dogodilo", dok je u prepisci par dana kasnije rekao da su "drogu uzeli nakon što je Periš otišao iz kluba".

- Tvrdim da Matej nije uzimao drogu. Dobio sam informaciju da su to veče mnogo pili, u šta verujem, ali apsolutno tvrdim da moj sin nije koristio narkotike - izričit je Periš.

Matejevi drugovi su Perišu rekli da su prvo pili crno vino, pa pivo i na kraju viski.

- Pre nego što će nestati, Matej je naručio bocu viskija i platio je. Drugovi su rekli da se malo nakon toga zadržao i nestao. Mislim da su oko dva sata utvrdili da ga nema. Da su se još više zabrinuli kada su videli da je ostavio jaknu - kaže Periš i dodaje da su ga pozvali narednog dana i da su mu rekli "da nemaju ništa dobro da mu kažu i da je Matej nestao i da sada to moraju da prijave".

Zbog svega što se izdešavalo, policija je u Beogradu saslušala šestoricu Matejevih drugova, ali i devojku Maju koju je mladi Splićanin pokušao da dobije 30. decembra u 22.29 sat.

- Znam Maju, ona je sestra Matejevog druga i ćerka moje prijateljice. Sreo sam je ispred policijske stanice u Beogradu. Ona je plakala i bila je u emotivnom šoku, razbijena... Ona ne zna šta je Matej od nje hteo i rekla mi je da se grozno oseća. Misli da bi rezultat bio drugačiji da se Mateju javila i da je mogla negde da ih uputiti - kaže Periš.

Nenad ne gubi nadu da je njegov sin još živ jer je signal njegovog mobilnog telefona poslednji put uhvaćen kod Ratnog ostrva.

- Policija mi je rekla da mobilni telefon može davati signal samo pola metra ispod vode. Onda se nadam da se našao pored tog ostrva i da je možda izašao. I Renato Grbić mi je rekao da je imao primer žene koja je u gotovo istim vremenskim uslovima Savom plivala četiri sata i da su je našli živom. Moj sin je bio izuzetno fizički spreman - pojašnjava Periš.

Prema rečima nesrećnog oca, sa sinom se čuo poslednji put 30. decembra prošle godine oko 18 časova kada mu je rekao da ulazi u Srbiju i da su dobro.

- Dan nakon nestanka otkucao sam mu poruku: "Matej, javi mi se gde si ". Ta poruka nikada mu nije isporučena i često uzmem telefon na kom piše da je poslednji put aktivan bio 30.12 u 23 sata - objašnjava Periš.

Nenad Periš i dalje apeluje na sve ljude koji imaju neku informaciju da jave policiji, a ne da to stavljaju na društvene mreže. U isti mah zahvalio bi se Ministarstvu unutrašnjih poslova na izuzetnom angažovanju i poručuje da ga jedino "istina zanima i ništa više".

Video: Grafički prikaz kretnje Mateja Periša u noći kad je nestao: Posle toga mu se izgubio svaki trag

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    20. januar 2022 | 14:28

    Zelim vam da se desi cudo i da se vas sin pojavi ziv i zdrav.....

  • Ceca

    20. januar 2022 | 14:46

    Neka ti Bog da snage i veru u najbolji ishod dobri čoveče. Uz tebe smo ❤️

  • Veteran

    20. januar 2022 | 14:59

    Zelim mu da se čuda ostvare...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA