≫ 

Tužilaštvo stavilo tačku na Sašinu smrt: Nije ubijen, drugo ključno pitanje ostalo neodgovoreno

U obdukcionom zapisniku navedeno da je smrt nasilna, iz Višeg javnog tužilaštva poručuju da je predmet arhiviran, te da nema elemenata krivičnog dela

  • 1
Saša Jevremović

Foto: Privatna arhiva

Saša Jevremović (40) preminuo je usled povreda zadobijenih u padu sa mosta Gazela na novobeogradskoj strani, a kako je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu rečeno za Telegraf.rs nema sumnje da je u taj slučaj umešana druga osoba.

Reč je o najpre nestalom o muškarcu iz Beograda, čiji je nestanak prijavljen 28. aprila prošle godine. Kako stoji u dokumentaciji, njegovo telo pronađeno je 2. maja. Uprkos navedenom, porodica je o smrti informisana 13. maja, a rezultate obdukcije dobili su u oktobru.

Kako je u zvaničnoj dokumentaciji navedeno, u koju je Telegraf.rs imao uvid, uviđaj je obavljen 2. maja 2021. godine u periodu od 11 do 13 sati. Prema izveštaju forenzičara zatečen je mrtav leš muškog pola, na adresi Brodarska BB, Novi Beograd. Pronađeni su i tragovi krvi u vidu kapljica. Nađen je i treći trag - dva obrisa u vidu odnošenja prašine sa podloge.

Prema navodima, visina mosta u tom delu je 9 metara.

U Izveštaju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu piše kako je leš zatečen neposredno ispod mosta Gazela.

- Na ogradi mosta na visini 9m iznad tela zatečena su dva traga u vidu obrisa, najverovatnije od prstiju - stoji u izveštaju VJT.

Na licu mesta zatečen je i 21-godišnji T. B, koji je ispitan.

U zaključku obdukcionog zapisnika Insituta za sudsku medicinu, stoji da je smrt nasilna.

- Na osnovu obdukcionog nalaza i hemijskotoksikološke analize, smrt je nasilna i nastupila je usled pritiska na srce krvlju izlivenom u srčanu kesu iz rascepa desne komore.

Rascep desne komore i gornje šuplje vene, prelomi kostiju, kao i sve druge opisane spoljašnje i unutrašnje povrede nanesene su tupninom zamahnutog mehaničkog oruđa - navedeno je.

Pored preloma rebara, navedena su još dva preloma kostiju.

- Grudna kost potpuno, koso prelomljena između pripoja 4. i 5. rebra. Potpun prelom desnog krsno-bedrenog spoja, a od opisanog preloma preko krila desne bedrene kosti, pruža se kos prelom koji je potpuno predvaja - stoji u izveštaju sudske medicine, koje je VJT primilo 4. avgusta 2021.

Obdukcija obavljena 5. maja.

VJT Beograd: Nasilna smrt ne znači nužno ubistvo

 

Sa pitanjima o nasilnoj smrti i povredama nanesenim "tupinom zamahnutog mehaničkog oruđa" obratili smo se Višem javnom tužilaštvu u Beogradu kako bismo proverili da li se sumnja da je Saša Jevremović ubijen, te da li je pokrenut postupak.

Iz VJT nam je rečeno da je predmet arhiviran, te da "nasilna smrt" ne znači isključivo učešće druge osobe.

- Više javno tužilaštvo u Beogradu izvršilo je neophodne provere i utvrđeno je da ne postoje osnovi sumnje da je smrt pokojnog Saše Jevremovića posledica izvršenja bilo kog krivičnog dela. Iz obdukcionog zapisnika Instituta za sudsku medicinu proizilazi da je smrt bila nasilna, što je nedvosmisleno utvrđeno i pregledanjem snimaka bezbednosnih kamera i fotodokumentacije sa lica mesta.

Pojašnjavamo da nasilna smrt ne znači da je smrt isključivo nastupila usled radnje nekog drugog lica, već je u konkretnom slučaju nastupila usled spoljašnjih i unutrašnjih povreda, koje je pokojni zadobio nakon pada sa ograde mosta. Kako iz svih prikupljenih dokaza ne proizilazi da je bilo koje lice prouzrokovalo ili doprinelo nastupanju njegove smrti, predmet je arhiviran - stoji u odgovoru VJT.

Na ponovljeno pitanje o padu, te na koji je način došlo do pada, nezvanično nam je rečeno da su to informacije u koje bi samo članovi porodice mogli imati uvid. Na pitanje o stvarima koje su nedostajale u trenutku kada je leš pronađen - bos, bez jakne u kojoj su bila dva telefona, zatim bez ključeva, ručnog sata, ličnih dokumenata, test-traka i aparata za merenje šećera u krvi, meda, koji je kao dijabetičar koristio za prvu pomoć, a moguće i bez nešto novca i propusnice za posao, za šta otac veruje da ih je imao kod sebe - nismo dobili odgovor.

Otac nesaglasan sa stavom nadležnih

 

A odgovor na prvo pitanje ne zna ni porodica. Uprkos postojanju snimaka i fotodokumentacije, nisu imali uvid u sadržaj. Naprotiv, informaciju o tome da je predmet arhiviran u VJT Beograd, te je utvrđeno da nema krivičnog dela, dobili su od novinara Telegrafa. Tako da je pitanje da li se pokojni Saša okliznuo, skočio ili mu se slošilo, za sada neodgovoreno.

Porodica nastradalog muškarca, početkom oktobra obratila se Višem javnom tužilaštvu sa pitanjima o nedoumicama koje su se javile nakon čitanja tri izveštaja nadležnih, ali do objave teksta, nisu dobili odgovore na njih.

Kako je istakao otac pokojnika, Slobobodan Jevremović, porodica sumnja u zaključak VJT da je Saša pao sa mosta Gazela. Kako nam je rekao, konsultovao se sa lekarima iz različitih zemalja koji tvrde da bi čovek usled pada sa visine od 9m zadobio velike prelome, povrede glave i unutrašnjih organa. Neki od lekara isključili su mogućnost samoubistva.

Video: Mika Aleksić stigao na suđenje: Ušao u Viši sud sa pratnjom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA