Srbijom kruži fotografija nestalog Splićanina Mateja i njegove prijateljice Maje

Kako je ispričala, Matej je zlatan momak, vredan, ne može bilo ko da radi, studira i bavi se sportom

  • 6
MAJA SOPTA I MATEJ PERIŠ Foto: Društevene mreže

Pojavila se fotografija nestalog Splićanina Mateja Periša i njegove prijateljice Maje Sopte, koja je juče govorila za TV Prva i potom otputovala iz Beograda.

Prema njenim rečima, Matej je zlatan momak, vredan...

- Žao mi je što se nisam javila, to mi je najveća muka od svega... jer da me je možda barem obavestio da dolazi u Beograd ja bih im rekla gde da idu, šta da rade - rekla je Splićanka kroz suze za TV Prva.

Moj brat je njegov prijatelj, moja mama mu je bila učiteljica, rekla je Maja. Nije istina da sam nestala, izbrisala sam Instagram zbog pretnji. Prošla sam i izjavu i poligraf. Veliki je presing da se Matej pronađe. Maja kaže da nije istina da je Matej radio za nju.

- Laž je da smo bili zajedno 30. decembra. To me najviše i boli, jer usmeravaju istragu u pogrešnom pravcu. Beograd je pokriven kamerama, zna se gde sam bila, predala sam svoj telefon, spremna sam kosu da dam, krv sve, da skinem ljagu sa svog imena - kaže Maja.

Od brata je saznala da je Matej nestao. Tada je Mateju na Instagramu poslala poruku, pa je tek kada je prošao 1. januar, shvatila da je ozbiljna situacija.

Slučajno je, kaže, srela Matejevog oca 4. januara.

- Šta možete ocu reći? Ja sam Mateja volela i volim ga kao brata svoga, ovo je mogao da bude bilo ko, kamoli meni neko jako drag. Mi i dalje ne verujemo, ja prva.

- Nas sve najviše i brine i šokira, dan danas ne znamo šta je s njim. Prvo sam mislila da je s nekom curom, posle sam mislila da se nešto desilo u klubu, na nacionalnoj osnovi, znate kakvi su klubovi, ne mogu ništa ni da naslutim, niko ne može, ni dan danas ne znamo šta se dogodilo. Nadali smo se da će možda taksista nešto znati da kaže, neku adresu gde je Matej hteo da ide, bilo šta. Nismo ni mi smeli da dajemo izjave u medijima zbog istrage, da je ne ometamo, ali mi je dosta laži, da mi je oduzet pasoš, da sam ja neka prostitutka. Uznemiravaju mi majku kod kuće, opsedaju kuću, školu - kaže Maja i pokazuje dokument.

Prema rečima oca Mateja Periša, Nenada, Maju je sreo ispred policijske stanice u Beogradu.

- Znam Maju, ona je sestra Matejevog druga i ćerka moje prijateljice. Sreo sam je ispred policijske stanice u Beogradu. Ona je plakala i bila je u emotivnom šoku, razbijena... Ona ne zna šta je Matej od nje hteo i rekla mi je da se grozno oseća. Misli da bi rezultat bio drugačiji da se Mateju javila i da je mogla negde da ih uputiti - kaže Periš.

Video: Išli smo putem kojim se kretao Matej Periš pre nego što je nestao: Rekonstrukcija iz prvog lica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bakica

    20. januar 2022 | 15:41

    Pretužno. Zbog prevelike patnje i neizvesnosti, koja je teža od saznanja koje očekuju, pa ma kakvo bilo, oca i porodice, nemojte ništa objavljivati što bi ih povredilo. Samo oni znaju koliko je teško strahovati a nadati se. Ne daj Bože nikome a daj Bože da se ,nekim čudom, Matej pronadje živ. Molimo se za njega.

  • Tina

    20. januar 2022 | 20:27

    Zasto je isao do Save i trcao ako ga tamo niko nije cekao?Ako se sa nikim nije cuo prethodno,bar tako kazu.Nemoguce da ima samo par snimaka gde je on,pa svuda ima kamere.Jako je cudan meni onaj snimak gde navodno pliva kao da to neko snima tel a ne da je to snimila kamera sa objekta.Dace dragi Bog da ga pronadju roditelji zivog i zdravog,da im se dusa smiri.

  • Mima

    20. januar 2022 | 21:57

    Sinoc je Maja rekla ba prvoj tv u emisiji ekskluziv da nije mogla da se javi kad je Matej zvao jer se uparkiravala pa posto je poledica i sneg a nije navikla na to u Splitu da ne slupa kola Svi znamo da 30-og decembra nije bilo snega ni leda u Beogradu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA