≫ 

Potraga za Matejem Perišem, 24. dan: Dobrovoljci danonoćno, po snegu, pretražuju obale reka

Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra

  • 2
Matej Periš potraga Foto: Nikola Tomić, MUP RH

Potraga za nestalim Matejem Perišem (27) iz Splita traje 24 dana, a policija danonoćno pretražuje obale Dunava i Save.

Pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Palilula sinoć su po mraku i snegu sa lampama pretraživali teren oko reka, a ista akcija nastavila se i danas.

Oni vodu saobale pretražuju motkama i privlače sve što se nalazi u reci, a što bi moglo da blokira Matejevo telo da izađe na površinu ukoliko je u vodi. Oni takođe seku granje kako bi peške lakše moglo da se priđe vodi u nepristupačnijim delovima na koje se spuštaju uz pomoć konopaca, kako bi prišli što bliže vodi.

Prilikom spuštanja do reke, dobrovoljci detaljno pregledaju delove pod šibljem i po hladnoći ulaze u vodu kako bi videli da li se nešto nalazi u njoj.

Policijaska potraga kod Beton hale, gde je Matej nestao u noći između 30. i 30. decembra i dalje ne daje rezultate. Policajcima dosta pomažu termovizijske kamere koje prikazuju šta se nalazi ispod snefa i iza zidova napuštenih objekata.

MUP Srbije je proširio istragu o nestalom državljaninu Hrvatske na Smederevo, Požarevac i Pančevo. U potragu su uključeni pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, policijske ispostave za bezbednost na rekama, pripadnici Žandarmerije, Policijske brigade i policijskih uprava Pančevo, Smederevo i Požarevac.

Nenad Periš, otac nestalog Mateja, veruje u rad i posvećenost srpske policije, a otkrio je i šta ga najviše zbunjuje u slučaju nestanka njegovog sina.

- Dve rupe su vrlo bitne. To je pre svega izlazak iz bara koji nije snimljen i koji će ostati u magli, jer ne znam da li se tu nešto dogodilo, a ja ne verujem da jeste. Druga je možda čak i važnija, to je spuštanje Mateja u prostor nalik terasi pored reke Save, što je ograđen prostor dužine 15-ak metara i širine desetak. Tu takođe nemamo snimak da vidimo da li je tu bilo još nekoga ili da li je Matej prešao tu ogradu, jer je tu koso i moguće je okliznuti se i pasti. Pitao sam inspektora da li je moguće na tom mestu izaći, a da kamere ne zabeleže, jer tu ima kamera, a dobio sam odgovor da jeste. To su dve meni posebno bitne stvari, a treća mi je signal Matejevog mobilnog koji je lociran u blizini Ratnog ostrva. Znam da je policija zatražila od proizvođača iz Koreje da im dostavi sve podatke. Od Matejevog izlaska iz bara do tog signala prošlo je oko tri sata, a taj mobilni može dati signal jedino ako je na površini, zato mi je to vrlo bitan podatak - rekao je otac Mateja Periša.

Video: Ispovest oca Mateja Periša o nestanku, snimcima kamera, Maji i njegovoj nadi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA