≫ 

"Bolnice zakrčene zbog preloma": Doktorka apelovala da se ne izlazi napolje bez preke potrebe

Prelomi su se uglavnom dešavali starim ljudima, mada je bilo dosta povreda i kod mlađih

  • 13
Pad, sneg, led, zima Foto: Shutterstock

Hitna pomoć imala je trocifren broj intervencija i tokom protekle noći, ali i tokom proteklog dana.

Doktorka Danijela Jeftić iz Hitne pomoći rekla je da je 115 poziva bilo noćas, a 125 tokom jučerašnjeg dana, dok je broj intervencija juče na javnim mestima bio 21, a noćas 13, do ovog trenutka bilo je oko 1.600 poziva Hitnoj, javlja RTS.

- Zajednički imenitelj tokom svih ovih dana je ogroman broj povreda i na javnim mestima, a tokom noći bilo je dosta i kućnog traumatizma - istakla je Jeftićeva.

Prema njenim rečima, imali su toliko preloma da su bolnice bile zakrčene.

- Uglavnom se radi o starim ljudima, mada je bilo dosta povreda i kod mlađih. Kod starijih je to najčešće prelom kuka - navela je doktorka i upozorina i na prelome glave.

Apelovala je na sve starije sugrađane da razmišljaju par koraka unapred i da ne izlaze napolje bez preke potrebe, kao i da im mlađi pomognu u nabavci.

Govoreći o značaju vitamina D, rekla je da on ojačava naše kosti i da je bitan za sve starosne kategorije, posebno kod dece, trudnica i starijih.

- Treba da ga unosimo stalno, opadanje kose, melanholija, depresija, česti bolovi u kostima treba da nas upućuju na manjak vitamina D i da ga redovno nadoknađujemo - istakla je Jeftićeva.

Kako je rekla, istraživanja pokazuju da je D vitamin povezan i sa migrenama, dijabetesom, menstrualnim sindromom, hipertenzijom, autoimunim i malignim bolestima.

Video: Oprez, oprez! Beograđani, pazite kad hodate ulicama, ogromne ledenice vise sa zgrada!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    24. januar 2022 | 08:25

    Kako bi bilo da nadležne službe malo počnu da rade svoj posao? Da komunalne službe čiste trotoare, posipaju so, a da komunslna policija kažnjava one koji ne čiste ispred svojih lokala. kuća, stambenih zgrada,,,

  • Marina

    24. januar 2022 | 08:20

    Pa kad trotoari nisu očišćeni. Beograd nikad nije bio ovakav zaledjen, ne očišćen prljav. Pa nekad su zapošljavali mlade preko omladinske da čiste sneg i led.

  • Luci

    24. januar 2022 | 08:08

    Za vozila su predviđene zimske gume a ljudi mogu i sa letnjom odećom i bez zimske opreme,nije ni čudno što se nezgode dešavaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA