≫ 

Igor je jedan od 50 najboljih inovatora na svetu, Radojičić: "Grad želi da podrži njegov tim"

Gradonačelnik Beograda ocenio da su brojne ideje koje mogu biti implementirane

  • 0
Zoran Radojičić Foto: Beoinfo

Povodom Međunarodnog dana obrazovanja, gradonačelnik Zoran Radojičić ugostio je danas u Starom dvoru studenta Igora Jovanovića, izabranog među 50 najboljih u svetu na polju inovacija.

– Grad Beograd podržava mlade talente i na Svetski dan obrazovanja želimo da skrenemo pažnju na uspešne ljude koji mogu da ostvare uticaj na razvoj naše zajednice – kazao je Radojičić za TV Hepi, saopštavaju iz gradskog Sekretarijata za informisanje.

On je istakao da je Igor Jovanović nosilac brojnih svetskih priznanja iz oblasti ekologije, mobilnosti i uštede energije, a uskoro i osnivač međunarodnog centra za saradnju sa Afrikom i Azijom na projektima od kulturnog, ekonomskog i nacionalnog značaja.

– Kada se dodeljuju takve nagrade, uvek se vodi računa o tome kako da se ta otkrića implementiraju u društvenu sredinu. Jovanović je imao brojne ponude s prestižnih međunarodnih univerziteta, međutim on je ipak ostao u Srbiji, u Beogradu, s ciljem da naš grad i zemlju unapredi. Naša ideja je da neku od ideja zajedno implementiramo u naš grad – rekao je gradonačelnik.

Tim koji vodi Igor Jovanović ima puno dobrih ideja koje Grad želi da podrži, istakao je Radojičić i tom prilikom podsetio da je u realizaciju projekta Linijskog parka bilo uključeno 55 mladih arhitekata.

Jovanović je čestitao kolegama Međunarodni dan obrazovanja i zahvalio Gradu Beogradu na podršci. Istakao je da je sa inovacijima krenuo s 15 godina kada je radio slogan za jednu veliku kompaniju sladoleda, da bi kasnije počeo da širi svoja interesovanja i delatnosti. Ponovio je i da je spreman da svojim radom unapredi zajednicu u kojoj živi.

Video: Mira Banjac: Nagradama morate čuvati dostojanstvo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA