≫ 

Jača kontrola kovid mera u studentskim domovima: Da bi se masovno vratili u amfitetare potrebna jedna stvar

Studenti su pokazali visok stepen odgovornosti u poštovanju svih propisanih mera

  • 0

U 14 beogradskih studentskih domova trenutno boravi oko 7.000 studenata, a kovid 19 potvrđen je kod 15 akademaca koji imaju lakše kliničke slike ili su asimptomatski, rečeno je Tanjugu u Ustanovi Studentski centar "Beograd".

Sofija Martinović iz Studentskog centra rekla je da rezultate testiranja čeka petoro studenata, od kojih je jedan smešten u dom "Kralj Aleksandar I", popularnoj "Loli" koja je i privremeni smeštaj za kovid obolele ili one koji čekaju rezultate.

Martinović je naglasila da je u studentskim domovima u Beogradu pojačana kontrola nošenja zaštitnih maski i mera koje se odnose na propisanu fizičku distancu i dezinfekciju ruku.

- Doneli smo dodatne plakate koji obavezuju studente da nose zaštitne maske, ali s obzirom da je stanje stabilno, nema potrebe za većim pooštravanjem. U saradnji sa Studentskom poliklinikom i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, pratićemo epidemiološku situaciju i razmatraćemo dalje korake - naglasila je Martinović.

Ona je dodala da su studenti pokazali visok stepen odgovornosti u poštovanju svih propisanih mera, što je, ističe, rezultiralo stabilnom situacijom u domovima.

Da bi se studenti u velikom broju vratili u amfiteatre, neophodna je masovnija vakcinacija, pa tako student Fakulteta veterinarske medicine Lazar Bekić ističe stav da je imunizacija jedini način da se pobedi epidemija.

- To je jedini način da se vratimo normalnim aktivnostima i u fakultetske klupe - rekao je Lazar koji kaže da nosi zaštitnu masku i ne prisustvuje masovnim okupljanjima.

Njegova koleginica sa Poljoprivrednog fakulteta Jela Tepavčević je primila dve doze Sputnjik vakcine.

Ona kaže da je vakcinacija jedan od ozbiljnih faktora za suzbijanje epidemije, kao i pridržavanje svih mera.

- Vakcinacija umnogome može doprineti suzbijanju virusa. Pridržavam se svih mera, nosim masku kada sam u većoj grupi ljudi - rekla je Jela, koja je kao i Lazar stanarka Studenjaka.

I studentkinja Tijana Tiodorović sa Poljoprivrednog fakulteta, koja ima tri doze Sinofarm vakcine, mišljenja je da će se vakcinom postići kolektivni imunitet.

Apelovala je na sve da drže fizičku distancu, vrše redovnu dezinfekciju i nose masku.

Video: Od 7000 studenata u BG domovima kovid pozitivno 15

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA