Radnica trafike kod Železničke stanice prijavila da je videla mladića koji liči na Mateja Periša

- Javljaju nam se građani koji tvrde da su videli mladog Splićanina. Svaka informacija se proverava i ništa se ne prepušta slučaju- kaže naš izvor blizak istrazi

  • 25
trafika kiosk Matej Periš Foto: Shutterstock, MUP RH

Mladi Splićanin Mateja Periš (27) nestao je, u noći između 30. i 31. decembra,  i policija već 26 dana traga za njim. Istraga je sem Beograda proširena i na još tri grada Požarevac, Smederevo i Pančevo. Uključen je i Interpol.

- Ništa ne prepušatmo slučaju. Poslednja dojava je bila radnice iz trafike kod Železničke stanice. Ona je pozvala sistem "192" i rekla nam da je videla nestalog momka. Proverom smo utvrdili da nije reč o Perišu - dodaje naš izvor i kaže da se svaka informacija proverava u nameri da se nađe Matej.

Otac nestalog mladića u razgovoru za Telegraf. rs tvrdi da ostaje i dalje u Beogradu. Da je svestan da je mnogo dana prošlo, ali da kao roditelj mora da veruje da ima nade da mu je sin živ.

- Zvaničnih informacija i novih iz istrage nemam. Znam da policija veštači signal mobilnog telefona. Da su ga pre neki dan aktivirali i tako se on pojavio na mreži. Uveren sam da daju sve od sebe da reše ovaj slučaj. Ponavljam, interesuje me istina, a ne medijske spekulacije - kaže Periš za Telegraf. rs.

Prema njegovim rečima, od kada je stigao u Beograda javlja mu se mnogo građana. Nude mu pomoć i daju saznaju o Matejevom kretanju.

- Ja molim sve ljude da šta god imaju kažu policiji. Spreman sam na bilo koji scenario samo da znam šta mi je sa sinom - objašnjava Periš tvrdeći da mu se javljaju i gatare i vračare sa raznim tvrdnjama.

Ono u šta je ubeđen otac nestalog mladića jeste u iskrenost njegovih prijatelja i drugarice Maje. Da su pomogli tokom istrage onoliko koliko su mogli.

- Garantujem vam da moj sin ne bi uzeo narkotike. Informaciju da su to veče pili i da su bili "veseli" je tačno. Čuo sam da su konzumirali vino, pivo i viski. Njegovi drugovi su mi rekli da je moj sin naručio poslednju bocu viskija koju je platio i nestao. Da su oni mislili da je otišao kako bi sa nekim pričao - priča Periš.

Međutim, najviše ga brine zašto je Matej izašao u kratkim rukavima bez jakne. Još nije rešio enigmu, a to je "Gde je Mateja krenuo?!".

Matej Periš ostavio je pre 26 dana svoje prijatelja u beogradskom "Gotiku". Kamere su ga snimile kako trči okolnim ulicama, ali i kako dolazi do Save. Nije poznato da je u nju upao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istvan

    25. januar 2022 | 15:32

    Zelim da momka nadju zivog i zdravog i da pitam nadlezne zasto se sve ovo nije radilo i pri nestanku petnaesgodisnje devojcice Barbare Vitez moje sugradjanke iz Sente, zasto se i njen telefon nije vestacio, zasto nista konkretno nije preduzeto prema osobama koje su bile sa njom kad se navodnl utopila i zasto nista nije preduzeto kada su Barbarini roditelji nakon njenog nestanka dopijali pisma pretece sadrzine ??? Ajmo Drzavo, Predsednice, Vuline da se ovo pokrene i istera do kraja kako bi roditelji male Barbare nasli sebi mira. I ona je necije dete i zasluzila je paznje kao i sva druga deca !!!

  • Maja

    25. januar 2022 | 14:20

    Gospode Isuse Hriste pomozi da se Matej pojavi živ,pomozi i njegovim roditeljima u ovim teškim danima.

  • Mrki

    25. januar 2022 | 15:34

    Zar nije lakse bilo toj radnici da ga pozove po imenu,pa ako se okrene,to je to,nego da javlja policiji da je možda videla ... !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA