≫ 

Dekan Medicinskog fakulteta: Tužili su nas zbog mera, bio sam na informativnim razgovorima

- Moramo da vodimo računa da ne ugrozimo, ne samo one koji realizuju nastavu i kojima se realizuje nastava, već i bolesnike - istakao je on

  • 1
Medicinski fakultet u Beogradu

Foto: Nikola Tomić

Dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu Lazar Davidović izjavio je danas da je bio na informativnim razgovorima povodom odluke koju je taj fakultet doneo u septembru prošle godine, da praktičnoj nastavi mogu prosustvovali samo studenti koji nemaju simptome respiratorne infekcije, poseduju dokaz o kompletnoj imunizaciji, ili o preležanom kovidu, kao i serološki dokaz o postojanju antitela, ili negativan PCR test ne stariji od 72 sata.

On je na današnjoj sednici Senata rekao da su stigle tužbe od pojedinih vladinih organizacija i da je bio na informativnim razgovorima u svojstvu građanina, zbog, kako je naveo, narušavanja ljudskih prava i Zakona o ravnopravnosti, prenosi Tanjug.

- Bili smo komentarisani na različite načine kada smo krajem septembra doneli odluku pod kojim uslovima se može odvijati praktična nastava na Medicinskom fakultetu, a za koju su studenti bili uskraćeni čitavih 18 meseci - rekao je Davidović na sednici Senata.

On je rekao da se radi o izvođenju nastave u bolničkim ustanovama, pored bolesnika, trudnica i dece.

- Moramo da vodimo računa da ne ugrozimo, ne samo one koji realizuju nastavu i kojima se realizuje nastava, već i bolesnike - istakao je dekan Medicinskog fakulteta.

Medicinski fakultet u Beogradu doneo je odluku krajem septembra prošle godine da je uslov za prisustvovanje nastavi i obavljanju drugih aktivnosti na fakultetu, uz odsustvo simptoma akutne respiratorne infekcije, dokaz o kompletnoj imunizaciji, ili o preležanom kovidu, kao i serološki dokaz o postojanju antitela, odnosno PCR test ne stariji od 72 sata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pavle

    26. januar 2022 | 21:43

    Hvala Bogu da su vas tužili. Tvoj posao dekana je da vodiš instituciju u skladu sa zakonom i Ustavom RS, a baš taj Ustav kaže u članu 71: Svi građani imaju, pod jednakim uslovima, pristup visokoškolskom obrazovanju. Dakle ne smeš da diskriminišeš studente po bilo kojoj osnovi, pa ni po osnovu toga da li su primili eksperimentalne vakcine ili ne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA