≫ 

Pozlilo mu tokom humanitarne akcije na KiM, u Beogradu mu otkrili rak: Rana od pupka do leđa, ali ne posustaje

Branko Antić, prošle godine nagrađen za dobročinstvo zbog pomoći koju je pružio lekarima tokom vanrednog stanja, ove zime stavio je svoj život u njihove ruke. Veruje da će sve izaći na dobro

  • 19

Ovenčani dobročinitelj, pokretač akcije Taksi humanost na delu, inače osnivač jedne humanitarne organizacije, Branko Antić pojavio se u medijima u teškim danima za zemlju. Građani Srbije čuli su njegovo ime za vreme vanrednog stanja. To je bio onaj taksista koji je okupio saradnike i u danima najvećih strepnji od tada još nepoznatog korona virusa, razvozio lekare.

Narednog puta bilo je skoro godinu dana potom, kada je zaista nagrađen za dobročinstvo, sa još 19 građana Srbije. Poslednji put bio je juče. Našao se lekarima, a onda su se lekari našli njemu, takvi su naslovi "protutnjali" internetom.

Ponovo su došla neka teška vremena, ovoga puta za Branka lično. Kako je rekao, dobio je kancer bubrega, operisao ga i oporavlja se. Iako vesti nisu dobre, on je stamen čovek.

- Dobro je, hvala bogu. Jesam dobio kancer i operisao ga pre dva i po meseca. Guram dalje, traje borba - kaže u razgovoru za Telegraf.rs.

Njegov glas ne odaje brigu, naprotiv. Prognoze lekara su, kaže, okej. Ne istrčava se da ulepša stvarnost. Ali ističe da nije poklekao.

- Nisam klonuo. Nastavio sam dalje, kao da nema ništa - kaže nam.

U trenutku kada mu se slošilo bio je na Kosovu i Metohiji. Tu su otvarali stomatološku ordinaciju.

- Onda su me prebacili za Gračanicu. Tu su me "malo prikrpili", pošto nemaju urologa, pa su me transportovali za Beograd. Onda sam sa profesorkom Grujičić krenuo, ona je otkrila kancer skenerom. Onda me uputila kod profesora Dragičevića, urologa. On me prhvatio, operisao me u najkraćem roku. Tamo sam bio na oporavku, pa se uključio i KBC Dragiša Mišović, posle toga za neforologa, onda i ovaj drugi bubreg, profesor Đukić... - nabraja gde je sve bio i ko mu se sve našao, dodajući da pre slošavanja nije imao nikakve tegobe.

Branko Antić Foto: Privatna arhiva

Kaže nam i da je bio gost ministra zdravlja.

- Juče sam bio na sastanku, zvao me da se zahvali za to što sam radio - kaže nam.

Za 53 dana 15.000 vožnji

A to što je uradio, bilo je zaista veliko - u brojkama oko 15.000 vožnji. Najpre je ideju izložio doktorki Grujičić, pa su mu se pridružile kolege, ne samo iz Beograda, već i iz Banjaluke. Dobio je pomoć udruženja beogradskih taksista, koji su im dali telefone i tim koji je primao pozive i kontaktirao vozače, zahvaljujući čijem su angažovanju dobijali i gorivo. Tokom 53 dana vanrednog stanja usluživali su osblje čak 57 gradskih zdravstvenih ustanova.

U ranijem razgovoru za Telegraf, pričao je i kako u to vreme nisu radili da ne bi izlagali zdravstvene radnike riziku od zaraze.

U vezi sa operacijom kroz koju je nedavno prošao, kaže da se sve odvilo munjevito.

- Ima nekih poteškoća, ali je ok. Gledamo da to popravimo - kaže za drugi malopre spomenuti bubreg: - Preuzeo je funkciju, ali su neki parametri duplirani.

Trenutno se oporavlja i miruje, a s obzirom na to da je doskora vodio aktivan život, nada se da će mu se uskoro vratiti.

- Taksi malo teže, zbog rane. Ona ima oko 40 cm od pupka do leđa. Zaraslo je, ali... A na Kosovu ću biti tokom sledećeg meseca, ako bog da - kazao nam je.

Video: Širom sveta se od korona virusa umire, a on se šali: Ruski taksista dočekuje putnike sa gas maskom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    27. januar 2022 | 20:09

    Добри човјече желим ти све најбоље и још дуго да живиш и добра дјела да чиниш ...

  • Blok

    27. januar 2022 | 19:58

    Živ i zdrav bio jos mnogo leta!!!!

  • Ziv nam bio Bane

    27. januar 2022 | 19:55

    Ti i tvoja pokolenja, eh da nam je jos takvih ljudina kao sto si ti gde bi nam kraj bio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA